Search
Generic filters

Samsung skrotter Note 7

Stopper produktionen efter nye tilfælde af brændende batterier.

Lanceringen af Galaxy Note 7 er nok den værste lancering i teknologihistorien, og den koster dyrt for Samsungs anseelse og værdi.

Det begyndte med rapporter om, at batteriet overophedede, samt nogle tilfælde af alvorlige brande. Det gik så vidt, at luftfartsselskaberne begyndte at opfordre passagererne til at slukke undlade at oplade dem under flyvningen. Samsung reagerede ved at anbefale kunderne at erstatte dem med en ny, revideret model, hvor batteriproblemet skulle være løst. Hele 2,5 millioner solgte telefoner er omfattet af ombytningsprogrammet.

Men det varede ikke længe, før der begyndte at indløbe rapporter om, at også kunder med den nye model var udsat for røg og brand. Først var der et tilfælde, hvor et fly måtte evakueres efter røgudvikling, derpå en mand, der vågnede op i en røgfyldt soveværelse. I mellemtiden blev det rapporteret, at Samsung forsøgte at forhindre brugere i at berette til medierne om problemerne.

exploding-note-7

Den første officielle reaktion på de nye problemer var, at Samsung gav forhandlerne besked om midlertidigt at suspendere salget af nye telefoner.

Men efter at have gransket alternativerne går Samsung nu endnu længere. I dag meddeler virksomheden, at man “af hensyn til kundernes sikkerhed har vi stoppet salg og ombytning af Galaxy Note 7 og, som følge deraf har standset produktionen.”

Den oprindelige ombytningsplanen er blevet anslået til at koste 1-2 milliarder dollars, men nu siger analytikere, at prisen kan ende på 17 milliarder dollars. allerede før den dramatiske annoncering var Samsungs aktier faldet med 8 procent i Seoul, og efter nyheden faldt de med i alt 9,5 procent i London.

annonce

Det store spørgsmål er, hvor meget forbrugertilliden til Samsung er faldet, og hvad det vil koste Samsung i længden. Kunderne kan godt nok ombytte deres Note 7 – men ønsker de at t have en Galaxy S7 i stedet? Især sammenlognet med Googles kommende Pixel, og Apples iPhone 7 Plus.

annonce

Kilder: BBC, Bloomberg, Reuters

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Logitechs nye rat og pedaler er som skabt til semiprofessionelle hjemme-racerkørere!
  Samsungs nyeste smartphone er netop landet i testlaboratoriet, og vi kunne ikke vente med at pakke den ud.
  Rejsevenligt entusiastkamera.
  IONIQ bliver et dedikeret undermærke for elbiler, og den første bliver den kompakte SUV IONIQ 5.
  Det kan godt være, at vi lever i de bedste af alle gadget-tider, men hvorfor stille sig tilfreds med virkeligheden, når fantasiens verden har så meget mere at byde på?
  Men kun hvis du har en Samsung-mobil.
  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Huawei P40 Pro+ (kamera)

  Vejl.pris 10000 kr Huawei først med 10x zoom i mobilen

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link