Smartphones

Stopper produktionen efter nye tilfælde af brændende batterier.
Annonce
Annonce
forfatter

Lanceringen af Galaxy Note 7 er nok den værste lancering i teknologihistorien, og den koster dyrt for Samsungs anseelse og værdi.

Det begyndte med rapporter om, at batteriet overophedede, samt nogle tilfælde af alvorlige brande. Det gik så vidt, at luftfartsselskaberne begyndte at opfordre passagererne til at slukke undlade at oplade dem under flyvningen. Samsung reagerede ved at anbefale kunderne at erstatte dem med en ny, revideret model, hvor batteriproblemet skulle være løst. Hele 2,5 millioner solgte telefoner er omfattet af ombytningsprogrammet.

Men det varede ikke længe, før der begyndte at indløbe rapporter om, at også kunder med den nye model var udsat for røg og brand. Først var der et tilfælde, hvor et fly måtte evakueres efter røgudvikling, derpå en mand, der vågnede op i en røgfyldt soveværelse. I mellemtiden blev det rapporteret, at Samsung forsøgte at forhindre brugere i at berette til medierne om problemerne.

exploding-note-7

Den første officielle reaktion på de nye problemer var, at Samsung gav forhandlerne besked om midlertidigt at suspendere salget af nye telefoner.

Men efter at have gransket alternativerne går Samsung nu endnu længere. I dag meddeler virksomheden, at man “af hensyn til kundernes sikkerhed har vi stoppet salg og ombytning af Galaxy Note 7 og, som følge deraf har standset produktionen.”

Den oprindelige ombytningsplanen er blevet anslået til at koste 1-2 milliarder dollars, men nu siger analytikere, at prisen kan ende på 17 milliarder dollars. allerede før den dramatiske annoncering var Samsungs aktier faldet med 8 procent i Seoul, og efter nyheden faldt de med i alt 9,5 procent i London.

Det store spørgsmål er, hvor meget forbrugertilliden til Samsung er faldet, og hvad det vil koste Samsung i længden. Kunderne kan godt nok ombytte deres Note 7 – men ønsker de at t have en Galaxy S7 i stedet? Især sammenlognet med Googles kommende Pixel, og Apples iPhone 7 Plus.

Kilder: BBC, Bloomberg, Reuters

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

CAT har begrænset antallet af spøjse funktioner i sin bedste toughphone – men har til gengæld forbedret kvaliteten.
Med en meget mere attraktiv pris end sidst er Xiaomi tilbage som det prissmarte alternativ.
Fitbit Sense er knaldgodt til det meste, men svigter på et par grundlæggende ting.
Den mest kompakte smartphone i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini lidt af en genistreg.
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har netop inviteret medierne til årets første Galaxy Unpacked-præsentation.
Xiaomi Mi 11 er netop blevet lanceret på det kinesiske marked. Mobilen er den første i verden baseret på Qualcomms nyeste processor.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.