Smartphones

Stopper produktionen efter nye tilfælde af brændende batterier.
forfatter

Lanceringen af Galaxy Note 7 er nok den værste lancering i teknologihistorien, og den koster dyrt for Samsungs anseelse og værdi.

Det begyndte med rapporter om, at batteriet overophedede, samt nogle tilfælde af alvorlige brande. Det gik så vidt, at luftfartsselskaberne begyndte at opfordre passagererne til at slukke undlade at oplade dem under flyvningen. Samsung reagerede ved at anbefale kunderne at erstatte dem med en ny, revideret model, hvor batteriproblemet skulle være løst. Hele 2,5 millioner solgte telefoner er omfattet af ombytningsprogrammet.

Men det varede ikke længe, før der begyndte at indløbe rapporter om, at også kunder med den nye model var udsat for røg og brand. Først var der et tilfælde, hvor et fly måtte evakueres efter røgudvikling, derpå en mand, der vågnede op i en røgfyldt soveværelse. I mellemtiden blev det rapporteret, at Samsung forsøgte at forhindre brugere i at berette til medierne om problemerne.

exploding-note-7

Den første officielle reaktion på de nye problemer var, at Samsung gav forhandlerne besked om midlertidigt at suspendere salget af nye telefoner.

Men efter at have gransket alternativerne går Samsung nu endnu længere. I dag meddeler virksomheden, at man “af hensyn til kundernes sikkerhed har vi stoppet salg og ombytning af Galaxy Note 7 og, som følge deraf har standset produktionen.”

Den oprindelige ombytningsplanen er blevet anslået til at koste 1-2 milliarder dollars, men nu siger analytikere, at prisen kan ende på 17 milliarder dollars. allerede før den dramatiske annoncering var Samsungs aktier faldet med 8 procent i Seoul, og efter nyheden faldt de med i alt 9,5 procent i London.

Det store spørgsmål er, hvor meget forbrugertilliden til Samsung er faldet, og hvad det vil koste Samsung i længden. Kunderne kan godt nok ombytte deres Note 7 – men ønsker de at t have en Galaxy S7 i stedet? Især sammenlognet med Googles kommende Pixel, og Apples iPhone 7 Plus.

Kilder: BBC, Bloomberg, Reuters

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.