Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Samsung på vej med Virtual Reality headset

Af vejen, Oculus Rift, den pengestærke koreanske elektronikgigant er på vej med en VR-brille, der kan lande i butikkerne allerede i år.

Skrevet af / 23/05/2014 - 14:14
Samsung på vej med Virtual Reality headset

Firmaet Oculus Rift, som arbejder på et Virtual Reality headset, der så at sige lader brugeren træde ind i en kunstig virkelighed og opleve den i 3D, har fået en del omtale. Ikke mindst, da Facebook købte det endnu ikke eksisterende produkt for hele 11 milliarder kroner.

Det vides endnu ikke, hvornår Oculus Rift kan være klar med et færdigt produkt, man kan købe i butikkerne, men tyder nu på, at firmaet, og dermed ejeren Facebook, er ved at blive overhalet indenom af ingen ringere end Samsung. Det skriver Engadget.

Den amerikanske teknologi-blog har fået oplysningerne fra kilder tæt på Samsung, som hævder allerede at have set en prototype af det koreanske Virtual Reality headset.

I modsætning til Oculus Rift, som Facebook har flere planer for, så skal Samsungs VR-brille udelukkende bruges til spil. Ideen er, at VR-brillen skal være ekstraudstyr til Samsungs Android-baserede smartphones og tablet-computere.

VR-brillen vil gøre brug af OLED-skærmteknologi, og angiveligt skal den forbindes til mobilen eller tablet-computeren via et kabel for at undgå lag.

Samsung satser på at have produktet klar til lanceringen i løbet af i år – ikke mindst for at slå Oculus Rift, men også Sonys Project Morpheus, der er en kommende VR-brille til PlayStation – og planen er at lande på en pris, der kan udkonkurrere de andre spillere på markedet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top