TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Samsung lancerer Galaxy Z Flip 4 og Galaxy Z Fold 4

De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.

forfatter
Publiceret 10/08/2022 - 15:00
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

Umiddelbart ligner de to nyeste foldbare mobiler fra Samsung, Galaxy Z Flip 4 og Galaxy Z Fold 4, sidste års modeller på en prik. Og i det store og hele er der da også tale om de samme produkter, som dog kommer med enkelte væsentlige opgraderinger.

Samsung Galaxy Z
Samsung fremviste de nye foldbare mobiler i forbindelse med et pressearrangement i London. (Foto: Peter Gotschalk)

Først og fremmest skal både Flip 4 og Fold 4 være hurtigere end forgængerne takket være Qualcomms nyeste Snapdragon 8+ Gen 1 processor, ligesom Galaxy Z Fold 4 også fået opgraderet kameraet.

samsung galaxy z flip 4
I år kommer Samsungs klapmobil bl.a i farverne Pink Gold, Graphite og Bora Purple. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Z Flip 4

Optisk er det ikke lige sådan at se forskel på Samsungs nyeste klapmobil og sidste års Galaxy Z Flip 3. Også den nye model, Samsung Galaxy Z Flip 4, kommer med 6,7″ Dynamic AMOLED 2X foldbar hovedskærm i FHD+ opløsning (2640 x 1080 pixel) med 120 Hz dynamisk opdateringsfrekvens, mens den lille skærm på fronten (når mobilen er klappet sammen) stadig måler 1,9″ og har en opløsning på 512 + 260 pixel.

Kameraet med to objektiver, der begge er på 12 megapixel (henholdsvis vidvinkel med optisk billedstabilisering og 123 graders ultravidvinkel), har heller ikke forandret sig, og ligesom forgængeren er Galaxy Z Flip 4 også IPX8-certificeret, hvilket vil sige, at mobilen kan tåle at blive nedsænket i vand i op til 30 minutter.

Samsung Galaxy Z Flip 4
Med Samsung Galaxy Z Flip 4 kan brugeren anvende den øverste halvdel af den fleksible skærm som kamerasøger, mens den nederste halvdel står for betjeningen. (Foto: Peter Gotschalk)

Men som nævnt sidder der nu en lynhurtig Snapdragon 8+ Gen 1 processor under den fleksible skærm, ligesom Galaxy Z Flip 4 også har fået et større batteri (3700 mAh mod 3300 mAh) end sidste års model. Det er positivt, for netop manglende batterikapacitet var vores væsentligste kritikpunkt, da vi anmeldte Samsung Galaxy Z Flip 3.

Den lille frontskærm skal også have fået tilføjet nye funktioner, f.eks. skal det nu kunne lade sig gøre at foretage opkald direkte fra frontskærmen uden at åbne mobilen først.

I år kommer Samsungs klapmobil i farverne Bora Purple, Blue, Pink Gold og Graphite. For den mindste model med 8 gigabyte RAM og 128 gigabyte indbygget lager forlanger Samsung 8.699 kroner. Mobilen lander i butikkerne d. 26. august.

Samsung Galaxy Z Fold 4
Med Samsung Galaxy Z Fold 4 kan brugeren multitaske med op til tre apps på skærmen på samme tid. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Z Fold 4

Vi tøvede ikke med at give topkarakter, da vi testede forgængeren, og da Samsung Galaxy Z Fold 4 er mere af det samme plus et par væsentlige forbedringer, kan fremtidige købere af Samsungs nyeste foldbare smartphone glæde sig til en flagskibsmodel fra øverste hylde.

Udover den lynhurtige, nye processor – nemlig en Snapdragon 8+ Gen 1, som Galaxy Z Fold 4 har til fælles med Flip 4 – har Galaxy Z Fold 4 arvet kameraet fra forårets Galaxy S22+. Det indebærer, at Samsungs dyreste foldbare mobil nu kan prale af tre objektiver: En 50 megapixel almindelig vidvinkel (f/1.8 med optisk billedstabilisering), en 12 megapixel ultravidvinkel (f/2.2) samt en 10 megapixel tele med 3x optisk zoom.

Samsung Galaxy Z Fold 4
Samsung Galaxy Z Fold 4 kommer med nyeste Android 12-version samt Samsungs egen One UI 4.1 brugerflade, der tilføjer nye tilpassede funktioner til det foldbare format. Herunder en taskbar i bunden af skærmen, som vi kender det fra Windows og Mac OS. (Foto: Peter Gotschalk)

Dertil kommer to selfie-kameraer på hhv. 10 megapixel (placeret over den lille frontskærm) og 4 megapixel placeret under den foldbare skærm som et såkaldt Under Display Camera, hvilket er samme opsætning som på forgængeren.

Ellers er alt ved det gamle. Frontskærmen er på 6,2″ (dog med lidt højere opløsning på 2316 x 904 pixel), mens den foldbare skærm på 7,6″ kommer med QXGA+ opløsning (2176 x 1812 pixel) og en opdateringsfrekvens på op til 120 Hz. Begge paneler er af typen Dynamic AMOLED 2X.

Både frontskærm og mobilens bagside er beskyttet af Gorilla Glass Victus, og Galaxy Z Fold 4 er desuden IPX8-certificeret, så den kan tåle at blive tabt i toilettet eller poolen.

Mobilen kommer desuden med nyeste Android 12-version samt Samsungs egen One UI 4.1 brugerflade, der tilføjer nye tilpassede funktioner til det foldbare format. Herunder en taskbar i bunden af skærmen, som vi kender det fra Windows og Mac OS.

Samsung Galaxy Z Fold 4
Samsungs store foldbare mobil beskyttes af forstærket såkaldt armour aluminium. Skærmene af Gorilla Glass Victus. Mobilen er desuden IPX8-certificeret. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Z Fold 4 kommer i farverne Grey Green, Beige og Phantom Black. Den billigste model med 12 gigabyte RAM og 256 gigabyte indbygget lager koster 13.999 kroner. Mobilen lander i butikkerne d. 26. august.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede