Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung lancerer Galaxy Watch5 og Watch5 Pro

Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.

Skrevet af / 10/08/2022 - 16:13
Samsung lancerer Galaxy Watch5 og Watch5 Pro

To nye foldbare mobiler var ikke det eneste, Samsung havde på programmet i dag. Den koreanske elektronikgigant har også lanceret to nye smarte ure, Galaxy Watch 5 og Galaxy Watch5 Pro, der ifølge pressemeddelelsen “former sundheds- og wellness-vaner med intuitiv indsigt og avancerede og endnu mere kraftfulde funktioner”.

Læs også Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.

Det er marketingsprog for, at urene i Watch5-serien kommer med samme såkaldte BioActive-sensor, der først blev introduceret på Galaxy Watch4-serien. Chippen kombinerer tre sundhedssensorer, nemlig optisk hjerterytme, elektrisk hjertesignal og bioelektrisk impedansanalyse, som leverer omfattende aflæsninger, der omfatter hjerterytme, iltniveau i blodet og stressniveauer.

Urene kan også overvåge brugerens blodtryk og EKG, lover Samsung, ligesom en ny temperatursensor ved hjælp af infrarød teknologi informerer dig om temperaturen i dine omgivelser.

Søvnregistering

Ved hjælp af såkaldte Sleep Scores vil Samsung derudover hjælpe dig med at overvåge din søvn så du bedre kan forstå dine egne søvnmønstre, herunder de forskellige søvnstadier. Søvnovervågningen indbefatter også snorkeregistrering samt måling af iltniveauer i blodet.

SamsungGalaxyWatch5 series
Samsung Galaxy Watch5 Pro til venstre, mens urene i midten og til højre er Samsung Galaxy Watch5 i hhv. 40 mm og 44 mm. (Foto: Peter Gotschalk)

Hvis man kombinerer sit Galaxy Watch5 med Samsungs SmartThings-platform til det smarte hjem, kan uret også tilpasse tilsluttede lyskilder, AC-enheder og TV’er til forudbestemte indstillinger, der giver et ideelt sovemiljø.

Samsung Galaxy Watch5

Der er tale om Samsungs første smart-ur med Sapphire Crystal-skærm, som skal give 60% bedre beskyttelse end skærmen på forgængeren.

Uret kommer i to størrelser, 40 mm og 44 mm, der har en skærmstørrelse på hhv. 1,2″ og 1,4″. Den lille AMOLED-skærm har en opløsning på 396 x 396 pixel, mens det store ur kan prale af en opløsning på 450 x 450 pixel.

Den lille model har et batteri på 284 mAh, mens modellen på 44 mm kommer med 410 mAh.

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Ifølge Samsung er seriens nye Pro-model “skabt til dem, der elsker naturen”, og det er “klar til alle udfordringer, lige fra vandreture til cykling og mere, takket være sine førsteklasses materialer”.

samsunggalaxywatch5pro case
skærmen på Samsung Galaxy Watch5 Pro beskyttes yderligere takket være et fremskudt design med en fremskudt ramme. (Foto: Peter Gotschalk)

Udover skærmens safirglas indbefatter ovenstående, at uret beskyttes af et titaniumkabinet, ligesom skærmen beskyttes yderligere takket være et fremskudt design med en fremskudt ramme.

Galaxy Watch5 Pro er det største og tungeste ur i den nye serie og kommer bl.a. derfor også med seriens største batteri på 590 mAh. Det kan i øvrigt leveres med et helt nyt D-Buckle Sport Band.

Det driver urværket

Alle modeller kommer med Samsungs egen Exynos W920 Dual-Core processor samt 1,5 gigabyte RAM og 16 gigabyte indbygget lager.

Urene er baseret på Googles Wear OS samt Samsungs egen One UI Watch-brugerflade i version 4.5. Urene kommer desuden med 4G, Bluetooth 5.2, Wi-fi og indbygget GPS samt IP68-certificering.

Pris og tilgængelighed

Galaxy Watch5 og Galaxy Watch5 Pro vil være tilgængelige i butikkerne fra d. 26. august.

3 058 family galaxy watch5 graphite pinkgold sapphire web
(Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Watch5 i 44 mm fås Graphite, Sapphire og Silver, og den lille 40 mm-variant kan fås i Graphite, Pink Gold og Silver. Galaxy Watch5 starter ved 2.299 kroner for Bluetooth-versionen og 2.699 kroner for 4G-versionen.

Samsung Galaxy Watch5 Pro med 45 mm skærm vil være tilgængelig i Black Titanium og Gray Titanium. Prisen starter fra 3.499 kroner for modellen med Bluetooth, mens 4G-udgaven koster fra 3.999 kroner.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Scroll to Top