TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Samsung Galaxy S7 kopierer iPhone-funktion

En skærm, der kan mærke hvor hårdt du trykker på den, bliver én af funktionerne i Samsungs kommende topmodel.

Lige om lidt er det jul og nytår, og inden vi får set os om, er vi i gang med et nyt år, hvor koreanske Samsung med stor sandsynlighed vil lancere en ny mobil-topmodel, Galaxy S7, i løbet af vinteren. Formentligt i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona, som i 2016 finder sted mellem den 22. og 25. februar.

Og skal vi tro på Wall Street Journal, som citerer “folk der har kendskab til sagerne”, så vil Samsung Galaxy S7 byde på en ny funktion, som ejere af Apples iPhone 6s og 6s Plus allerede kender til – nemlig 3D Touch, som kan registrere, hvor hårdt du trykker på skærmen og dermed muliggør en slags højreklik på mobilens touch-skærm.

Samsung Galaxy S7 får 3D Touch ligesom iPhone 6s, hævder Wall Street Journal. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Samsung Galaxy S7 får 3D Touch ligesom iPhone 6s, hævder Wall Street Journal. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Herudover skulle Samsung Galaxy S7 få en USB-C-port med mulighed for lynhurtig opladning. Strøm nok til en hel dags brug skal man kunne lade i løbet af 30 minutter, hvis vi skal tro på avisens kilder.

Designet bliver der ikke ændret så meget på i forhold til de aktuelle Galaxy S6 og S6 edge-modeller, bortset fra at Galaxy S7 uden kurvet kant-skærm angiveligt skal komme med hukommelseskort-læser, så lagerpladsen kan udvides.

Samsung udskiftede for kort tid siden hele topledelsen for firmaets mobildivision, men det er tvivlsomt, om ledelsesskiftet har haft nogen afgørende indflydelse på udseendet af og funktionerne i den nye topmodel. Det tager typisk noget længere tid at udvikle nye produkter end de få måneder, den nye ledelse i Samsung Mobile har haft ved roret.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.