Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung fremviser foldbar mobil

Er det vejen at gå for stadig større mobilskærme?

Skrevet af / 12/11/2018 - 14:21
Samsung fremviser foldbar mobil

På Samsungs udviklerkonference i sidste uge viste producenten til sidst den smartphone frem, som der er gået rygter om i længere tid. Ifølge Samsung er det sådan, vi skal løse problemet med, at folk vil have større skærme, men uden at telefonerne bliver alt for store.

“Endelig er den her. Når den er åben, er det en tablet, der tilbyder samme oplevelse som en stor skærm. Når den er lukket, er det en telefon, der let kan være i lommen,” sagde produktmarkedsføringschef Hassan Anjum.

For at lykkes med det har Samsung været nødt til at udvikle nye materialer og fremstillingsmetoder. Den nye Infinity Flex-skærm består af et kompositpolymer, der er tyndt nok til at kunne tåle at bøjes.

Princippet bag forvandlingen. (Grafik: Samsung)

Skærmen kan bruges på flere måder, hvilket har krævet en ny brugerflade med, hvad Samsung kalder “multiple active windows”. Man skal altså kunne have flere vinduer oppe på skærmen samtidig.

Forhåbentlig vil app-udviklerne opdatere deres apps til at køre i forskellige størrelser på en skærm eller i flere vinduer.

Den prototype, der blev vist på scenen, så stadig ret klodset ud med brede skærmkanter. Men Samsung understregede, at det ikke er en koncepttelefon, men skal være en forbrugermodel. Og siger, at de er klar til at starte produktionen om et par måneder.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top