Apple

Apples retssag mod Samsung har afsløret hidtil ukendte detaljer fra udviklingen af den første iPhone.
forfatter

Hvis du skulle have glemt det, så slås Apple og Samsung stadig i diverse retssale i USA og andre lande om rettigheder, patenter og hvem, der har kopieret hvem.

Sidste uge opdagede FOSS PATENTS, en blog som dækker nyheder om software-patenter, et officielt dokument fra en domstol i Californien – United States District Court for the Northern District of California – som viste, at Samsung havde besluttet sig for at betale en sum på USD 548 millioner, svarende til godt 3,7 milliarder danske kroner, til Apple. Beløbet vil blive betalt til Apple senest den 14. december, og det er første gang i den næsten fem år lange retssag mellem de to elektronikgiganter, at Apple rent faktisk modtager penge fra Samsung, selvom adskillige retskendelser i løbet af sagen allerede har dømt koreanerne til at betale.

I den anledning har Boy Genius Report, også kendt som BGR.com, lavet en gennemgang af nogle af de mere saftige detaljer om interne arbejdsgange i Apple, som er kommet frem i løbet af det juridiske slagsmål. Hele gennemgangen kan du læse her, men vi synes, at den mest interessante del er de mange officielle men hemmeligholdte billeder af iPhone-prototyper, som artiklen viser samlet på ét sted.

Da retssagen mellem Apple og Samsung jo i kernen handlede om, hvorvidt Samsung havde kopieret iPhone eller ej, så var oplysninger om den tidlige udvikling af iPhone en vigtig del af sagen, og derfor har Apple ved flere lejligheder fremvist billeder af iPhone-prototyper, som aldrig så dagens lys. Og i øvrigt også enkelte eksempler på tidlige iPad-prototyper.

Hvem kunne have forestillet sig, at Apple meget tidligt i processen gjorde sig tanker om en iPhone med krum skærm? Eller at den første iPad-prototype havde en kickstand ligesom Microsoft Surface fik flere år senere?

Her er de i hvert fald. De iPhones vi aldrig fik:

iphone-4-prototype iphone-curved-glass iphone-prototype-black-and-white iphone-prototype-octogan iphone-prototype-sleek iphone-prototype-white-strap old-iphone-circular-dots-prototype ipad-tablet-prototype ipad-kickstand-prototype
<
>
(Foto: Apple)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også