Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sådan kan du se HBO Max på din gamle Huawei-mobil

Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.

Skrevet af / 18/11/2022 - 10:55
Sådan kan du se HBO Max på din gamle Huawei-mobil

Sidste uge kunne vi fortælle, at HBO Max-app’en ikke længere virker på Huawei-mobiler købt før den amerikanske boykot af det kinesiske firma trådte i kraft tilbage i maj 2019. Artiklen var baseret på en henvendelse fra en bruger, som havde oplevet problemet. Der var ingen hjælp at hente hos HBO Max, heller ikke da Lyd & Billede henvendte sig.

I stedet svarede streamingtjenestens talsmand blot:

HBO Max understøtter ikke længere Huawei-enheder. Vi kontaktede vores kunder for et par uger siden og informerede om ændringen. Vi er opmærksomme på, at opdateringen kan være til ulejlighed. HBO Max er dog fortsat tilgængelig på næsten alle enheder.

Efterfølgende modtog vi talrige henvendelser i form af kommentarer og emails fra brugere, der oplevede samme problem. Samstemmende fortalte brugerne, at de ikke havde modtaget nogen form for information fra HBO Max, men nu oplevede, at streamingtjenesten ikke længere virkede. Blandt de berørte enheder er bl.a. Huawei P20 Pro, Huawei P30, Huawei Nova 5T og Huawei MediaPad M5.

Læs også Slut med at se 'House of the Dragon' på Huawei-enheder Har du Huawei, så må du gå.

Vi rettede derfor henvendelse til Huaweis skandinaviske talsperson, Sofia Björnerfors, for at spørge, om Huawei kendte til problemet. Og hvilken løsning firmaet i givet fald ville foreslå.

Huawei har som sådan ikke nogen forklaring på, hvorfor HBO Max pludselig har valgt at droppe understøttelsen af Huaweis gamle enheder, men Sofia Björnerfors var til gengæld god for en løsning på problemet.

Kort og godt skal man først hente Huaweis egen app-butik, AppGallery, til sin mobil eller tablet. Når det er gjort søger man i AppGallery efter HBO Max, som altså både kan downloades og installeres herfra uden problemer.

Det fungerer, er sikkert og kan opdateres.

Sådan skriver Sofia Björnerfors i en mail til Lyd & Billede.

appgallery1 appgallery2 appgallery3
<
>

Vi har selvfølgelig testet vejledningen og lagde lynhurtigt mærke til, at HBO Max-app’en IKKE som sådan kan downloades fra AppGallery. I stedet linkes der til en ekstern webside – apkmonk.com – hvorfra man kan downloade app’en som såkaldt apk-fil, der efterfølgende kan installeres på mobilen.

Vi spurgte Huawei om, hvordan de mener at kunne garantere for sikkerheden hos en ekstern udbyder, hvortil Sofia Björnerfors svarer:

Det er en apk, der er tilgængelig via AppGallery. Og da den bl.a. går gennem vores sikkerhedssoftware på enheden, kan vi sikre, at app’en er sikker at downloade.

Vi venter til gengæld på svar fra Netflix og Disney+, som vi i fredags spurgte, om de har planer om at gøre ligesom HBO Max og droppe understøttelsen af Huaweis gamle mobiler. Indtil videre har ingen af tjenesterne reageret på vores henvendelse.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

9 kommentarer til “Sådan kan du se HBO Max på din gamle Huawei-mobil”

 1. Hvorfor ikke bruger det mere på en iPhone og undgå kinesisk spionage eller mangel på udbydelse af de apps man nærmest skal have :/

  1. Første punkt det er ikke alle der kan leve med de begrænsninger der sættes på en Ios enhed.
   Punkt 2 der er ikke sikkert folk har pengene.
   Punkt 3 kameraet på en huawei enhed er stadig blandt de bedste, eller hvis man tager deres nye enheder det bedste
   Punkt 4 folk kan jo også være fint tilfredse med deres nuværende telefon.
   Punkt 5 iphone produces på kinesiske fabrikker som er underlagt samme lovgivning som Huawei er, og derfor er muligheden med en iphone at både USA og Kina spionere.

 2. Hvornår er Huawei taget i spionage og USA er taget i det, bare spørg Tysklands politikere. Folk er så bange

  1. Jeg kan ikke få den til at virke, er lige blevet rådet til at geninstallere …. den vil ikke lade mig finde appen i Google Play.
   Så prøvede jeg denne løsning, virker heller ikke ;-(

 3. Stoppede pludselig med at virke på min P30 pro. Uden varsel. Under apps indstillingerne ståede der kun at appen ikke længere var kompatibel med min enhed… (!)
  Jeg troede jeg skulle opdatere HBO, men appen ligger ikke længere på Google play (Kun for Huawei brugere, vil jeg tro).
  Så tak for tippet!

 4. Samme her med Mate 20 pro.
  App virker pludseligt ikke mere og ved forsøg på opdatering, er den forsvundet fra Google play.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Scroll to Top