Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

HBO Max smider Huawei på porten

Har du Huawei, så må du gå.

Skrevet af / 11/11/2022 - 16:13
HBO Max smider Huawei på porten

Selvom Huawei tilbage i maj 2019 blev hårdt ramt af en amerikansk boykot, der lige siden har forment det kinesiske selskab adgang til amerikansk teknologi, herunder Googles version af Android og dertil hørende apps, virker Huawei-mobiler udviklet før boykotten trådte i kraft stadig glimrende.

Med andre ord er der stadig brugere, som dagligt anvender mobiler som Huawei P30 Pro eller Huawei Nova 5T. For det meste uden problemer, da de pågældende smartphones altså endnu understøtter Googles tjenester og apps.

Men noget tyder på, at Huawei-brugerne snart kan blive tvunget til at investere i nye mobiler, for mindst én stor streamingtjeneste har nu valgt, at deres mobil-app ikke længere understøtter Huawei-enheder overhovedet. Upåagtet, om den pågældende enhed er ramt af den amerikanske boykot eller ej.

Der er tale om amerikanske HBO Max, som er en af de største producenter af film og tv-serier til streaming i verden, herunder den aktuelle tv-serie ‘House of the Dragon’.

Læs også Dragens tidsalder HBO Max satser stort på, at prequel-serien til Game of Thrones vil løfte streaming-tjenesten til gamle højder. Det tror vi, den vil!

Lyd & Billede blev gjort opmærksom på problemet af en læser, der indtil for nylig havde brugt HBO Max’ app på sin Huawei P Smart Z (som blev lanceret i maj 2019 ganske kort tid før boykotten trådte i kraft) uden problemer. Men da Google Play meddelte ham, at app’en skulle opdateres, kunne det ikke lade sig gøre.

Hjælp-funktionen i Google Play foreslog ham, at han kunne prøve at afinstallere app’en for dernæst at geninstallere den opdaterede version, men efter afinstallationen fik han en meddelelse om, at HBO Max ikke var kompatibel med hans telefon.

En henvendelse til HBO Max’ kundeservice affødte blot et svar om, at HBO Max ikke er kompatibel med Huawei-enheder. Der var ingen yderligere hjælp at hente.

Derfor fulgte Lyd & Billede op på brugerens vegne og skrev bl.a. følgende til HBO Max’ pressetalsmand:

[…] Det korte af det lange er, at læseren ikke længere kan bruge HBO Max på sin gamle Huawei-mobil. Tidligere versioner af jeres app har fungeret fint, men efter en fejlslagen opdatering og et efterfølgende forsøg på at geninstallere app’en får læseren at vide, at Huawei-mobiler generelt ikke understøttes.

Vel at mærke inklusive ældre Huawei-modeller, som er blevet solgt inden den amerikanske boykot af det kinesiske firma. Det vil sige enheder, som ikke er ramt at boykotten og derfor understøtter Google Play Store, Google Mobile Services og alle apps – samt modtager sikkerhedsopdateringer.

[…]

Eftersom problemet åbenbart først er opstået for nylig – flere år efter boykottens begyndelse – kan man gisne om, at der er tale om en relativt aktuel beslutning.

Men hvad er den egentlige begrundelse? Hvorfor kan brugere af ældre Huawei-modeller ikke længere bruge HBO Max app’en?

Det varede et par dage, før vi hørte noget fra HBO Max, men et egentligt svar fik vi aldrig. I stedet skrev pressetalsmanden:

HBO Max understøtter ikke længere Huawei-enheder. Vi kontaktede vores kunder for et par uger siden og informerede om ændringen. Vi er opmærksomme på, at opdateringen kan være til ulejlighed. HBO Max er dog fortsat tilgængelig på næsten alle enheder.

Vi kan altså kun gisne om, hvorfor HBO Max har valgt at udelukke alle Huawei-brugere fra deres tjeneste.

Læs også Alt hvad du skal vide om HBO Max I dag forvandles HBO Nordic til HBO Max – sådan kommer du på tjenesten.

I mellemtiden er vi gået i gang med at undersøge problemets omfang. Bl.a. ved at skrive til Netflix, Disney+ og andre streamingtjenester for at finde ud af, om de har tilsvarende planer om at droppe kompatibiliteten med Huaweis produkter.

Er du ejer af en Huawei-mobil, som pludselig er holdt op med at virke sammen med apps, der ellers altid har fungeret fint? Så skriv en kommentar under artiklen eller send en mail til peter.gotschalk@lydogbillede.dk. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

24 kommentarer til “HBO Max smider Huawei på porten”

  1. Louise Trolleborg

   Super fedt link 👍

   Har installeret og det virker fint med login.
   Tak 💝

 1. HBO Max virker stadig fint på min Huawei P20 Pro. Men jeg kan se at appen ikke findes længere i Google-butikken, så det er jo nok et spørgsmål om tid før den bliver så gammel at den ikke virker. Men i det mindste prøver den ikke at opdatere når den ikke findes længere. Min appversion er 52.40.0.5 mens butikkens version er 52.45.1.13.

 2. Er også løbet ind i dette problem. Har en Huawei Nova T5. Har dog ikke hørt noget fra HBO før den holdt op med at virke. Har tjenesten via YouSee.

 3. Jeg mener, at virksomheder, som ikke svarer på henvendelser af denne type, bør udelukkes fra det danske såvel som europæiske marked.

  Det viser både en lukkethed og politisk kontrol, som i praksis er lige så problematisk som Huaweis mulige forhold til den kinesiske stat.

 4. Jeg har en Huawei P30 pro. Jeg har endnu ikke haft problemer med apps der pludselig ikke virker mere, og mht HBO Max så sad jeg og brugte appen igår, så den virker fint for mig.

 5. Liselotte Hendriksen

  Det er den samme oplevelse jeg har haft og det kan godt være HBO fortæller at de har skrevet ud til deres kunder, men det har på ingen måde været tydeligt. For når jeg snakker med andre som også har Huawei telefon, så var de heller ikke klar over denne udmelding fra HBO

 6. I min Google play butik findes appen ikke længere, så jeg kan ikke bruge hbomax selv om jeg betaler for det

 7. Nu er det jo ikke en overraskelse da HBO Max jo lukker i foråret 2023 så det er nok en af grundende til de ikke gider bruge mere tid på at opdatere modeller der ikke vil understøtte discovery plus / Hbo max sammen smeltnings appen alligevel – Så det er ikke noget nyt liv Huawei t5 tablet har jeg ikke opdateret nogen streaming apps med i 1 år inklusiv hbo max og får ikke besked om den skal opdateres har nok noget at gøre med om hvad base rom der er i modellen

 8. Leif Sørensen

  Virker fint på Huawei p9 pro, men til gengæld virker appen ikke på min Samsung Galaxi Note 20 Ultra 5 G

 9. Har stadig en P20 pro fra 2018. Den bedste telefon jeg nogensinde har haft, og kan den dag i dag stadig udkonkurrere mange af de nuværende på markedet.

 10. Thomas Haumann

  HBO MAX er også holdt op med at fungerer på min P30 Pro

  Kunnet ikke opdatere eller geninstalere

 11. Har fået en mail om at discoveryplus holder op med at virke på Huawei mobiler..

  “Discovery+-appen vil ikke længere blive understøttet fra den 23/01/2023 på Huawei-telefoner og -tabletter. Det betyder, at du ikke længere vil kunne opdatere eller geninstallere discovery+ på disse enheder.”

 12. Min app er også stoppet med at virke i dag, den virkede så sent som i går. Den kan ikke installeres på play butik. Har en Huawei P30 pro.
  Men har ikke fået nogen besked fra HBO, som de skrev de sendte ud.

 13. Joan W Laursen

  Joan
  Jeg har ligeledes en Huawei P30 fra før 2019. Virker heller ikke og HBO har ej heller informeret om det som de påstår de har gjort. Kan Hverken opdatere eller åbne appen mere selvom jeg har et års abonnement som først udløber sidst i oktober 2023. Virker på mit philips android tv samt tablet
  Samsung Galaxy, men det er heller ikke Huawei modeller.

 14. Jens Pedersen

  I går blev jeg med min p30 pro “smidt” af fra Discovery +
  Fik besked om at opdatere app, men skulle sle[e for at geninstallere.
  Desværre er der ingen app for Huawei!

 15. Allan Gyldenvang

  Er også blevet udelukket fra Discovery med min huawei p20 pro.
  Får samme besked om at opdatere, også at telefonen ikke understøttes mere 😠

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

0
Scroll to Top