Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Så kommer Siri på dansk

Når iOS opgraderes til version 8.3 tilføjes en række nye sprog til Siri. Herunder dansk.

Skrevet af / 23/02/2015 - 23:17
Så kommer Siri på dansk

Følg Lyd & Billede på Twitter  og Instagram Instagram

Siri er Apples personlige, stemmestyrede assistent, som man kan aktivere på sin iPad eller iPhone ved at trykke og holde på hjemknappen. Men indtil videre har man som dansker været nødt til at snakke med Siri på engelsk, fransk, tysk eller et andet fremmedsprog, for Siri har indtil videre ikke været tilgængelig på dansk.

Men det bliver der lavet om på nu.

Når Apple i løbet af de kommende uger udsender opdatering til version 8.3 af iOS vil en af nyhederne nemlig være, at Siri både kan forstå og svare dig på dansk!

Læs også: Cortana mobber Siri – som ikke fatter noget

At Siri på dansk var på trapperne, vidste vi godt, for allerede i slutningen af 2012 søgte Apple efter medarbejdere og praktikanter til deres “Cloud Services Engineering team”, som er ansvarlige for Siri hos Apple. Og dengang søgte man efter folk, der havde sprog som arabisk, kinesisk, hollandsk, finsk som deres modersmål – og så altså dansk og svensk! Og nu lader det til, at arbejdet har båret frugt.

Udover dansk vil den nye iOS-version, som indtil videre er tilgængelig i en beta-version til udviklere, også forstå sprog som portugisisk, thai, tyrkisk og indisk engelsk! Senere på året kommer iOS 8.4, der vil byde på Apples nye musikstreaming-tjeneste, som vi skrev om i fjor.

apple-beta

Denne nyhed kommer samme dag, som flere danske og internationale medier afslører, at Apple vil bygge et af to store og nye europæiske datacentre i Viborg. Det nye datacenter skal blandt andet hoste Apple-tjenester som Siri.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

0
Scroll to Top