Nyhed

OnePlus Nord 2 5G får AI-chipset fra MediaTek

Den nye OnePlus Nord 2 5G kommer med det AI-understøttende chipset Dimensity 1200-AI, som den kinesiske mobilproducent har udviklet sammen med MediaTek.
OnePlus Nord 2 5G
forfatter

Der er blot få uger siden, OnePlus lancerede OnePlus Nord CE 5G, men hvis man troede, at den prisbillige mobil, der fokuserer på nøglefunktioner fra sidste års mellemklasse-succes, OnePlus Nord, ville blive OnePlus’ eneste Nord-model i 2021, kan man godt tro om igen.

OnePlus Nord 2 5G er nemlig lige på trapperne, og traditionen tro er OnePlus selv begyndt at lække detaljer om den kommende mobil frem til den officielle lancering.

Denne gang rammer OnePlus plet Med OnePlus Nord CE 5G har den kinesiske mobilproducent fundet noget nær den perfekte balance mellem pris og kvalitet.
OnePlus Nord CE 5G

MediaTak Dimensity 1200-AI

Den første bid information kom fra OnePlus i går i form af en pressemeddelelse med overskriften: “OnePlus Nord 2 5G får AI-chipset fra MediaTek”.

Med udgangspunkt i Dimensity 1200 har OnePlus i tæt samarbejde med MediaTek udviklet nye AI-funktioner, der forbedrer brugeroplevelsen på tværs af forskellige kernefunktioner, heriblandt fotografi, skærm og responstid, skriver den kinesiske mobilproducent.

Læs også

Mere end varm luft?

Det kan den kunstige intelligens

Funktionen AI Photo Enhancement kan genkende op til 22 forskellige billedscenarier og justerer automatisk farvetoner og kontraster, der sikrer den bedst mulige billedkvalitet – selv om natten og i andre situationer med begrænset lys, lover OnePlus bl.a. og fortsætter:

AI Video Enhancement-funktionen gør det muligt for brugere optage med live HDR-effekter i realtid under videooptagelser. Det AI-optimerede chipset anvender DOL-HDR teknologi til at sikre bedre billedkvalitet, justere billedet under optagelser samt forbedre farveskala og -nøjagtighed i videoer.

OnePlus-Nord2-5K1 OnePlus-Nord2-5K2 OnePlus-Nord2-5K3
<
>
Billederne af OnePlus Nord 2 i dette galleri og over artiklen er lækket af Twitter-brugeren @OnLeaks.

Og sidst men ikke mindst bruges AI Color Boost-teknologi til at konvertere standard dynamic range automatisk til high dynamic range. AI Resolution Boost forbedrer endvidere automatisk videoopløsning til HD-opløsing på tværs af sociale apps. Skærmen har også Smart Ambient Display, der anvender AI til dynamisk at justere skærmens lysstyrke baseret på lysforholdene omkring brugerne og det indhold, der vises på skærmen, forsikrer pressemeddelelsen.

Officiel lancering?

OnePlus har til gengæld endnu ikke meldt noget ud om den officielle lanceringsdato for OnePlus Nord 2, men ifølge rygter vil det ske i løbet af juli måned. Den indiske tech-influencer Mukul Sharma mener således at vide, at OnePlus Nord 2 5G vil blive præsenteret i løbet af de sidste ti dage af juli måned, formentlig omkring d. 24. juli.

[Opdatering 08.07 kl. 13:17] OnePlus har nu officielt meddelt, at lanceringen af OnePlus Nord 2 finder sted d. 22. juli kl. 16:00. 

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.