Nye Samsung Galaxy A-mobiler får hurtig opdateringsfrekvens

Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skærmen på Galaxy A52 5G kommer helt op på 120 Hz.
Samsung Galaxy A52 5G
Annonce
Annonce
forfatter

Indtil videre har det kun været Samsungs dyreste topmobiler – som Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ 5G, Galaxy Z Fold 2 og Galaxy Note 20 Ultra 5G – der har været udstyret med høj opdateringsfrekvens på 90 eller 120 Hz.

Normale mobilskærme har en opdateringsfrekvens på 60 Hz, og den højere frekvens betyder, at brugeroplevelsen bliver ekstremt flydende og hurtig, ikke mindst når man bevæger sig rundt i mobilens menuer eller scroller på websider.

Samsung Galaxy A72
Samsung Galaxy A72 kommer med Snapdragon 720 processor og en skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens. (Foto: @OnLeaks)

Og nu lader det til, at de høje opdateringsfrekvenser er på vej til i hvert fald tre Samsung-mobiler i mellemklassen. Det skriver techmediet Sammobile, der refererer unavngivne kilder hos Samsung for at have bekræftet, at de kommende Galaxy A52 og Galaxy A72-modeller begge vil få en skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens (svarende til skærmen på den populære OnePlus 7 Pro fra 2019), mens Samsung Galaxy A52 5G får samme 120 Hz opdateringsfrekvens som de nyeste mobiler i den dyrere Galaxy S-serie.

Sammobile regner med, at Galaxy A52 5G kommer med Qualcomms Snapdragon 750G, der i sagens natur understøtter 5G, men altså også skulle være i stand til at drive den højere opdateringsfrekvens.

De to andre modeller vil derimod skulle nøjes med en Snapdragon 720, der ikke er nær så kraftig, og derfor må de to mobiler “nøjes” med en opdateringsfrekvens på 90 Hz.

Annonce
5G-versionen af Samsung Galaxy A52 kommer med Snapdragon 750G processor og en 6,5″ skærm med 120 Hz opdateringsfrekvens. (Foto: @OnLeaks)

Både Galaxy A52 og A52 5G vil i øvrigt komme med 6,5″ S-AMOLED skærm med FHD+ opløsning, 64 Mp kamera samt 12 Mp ultravidvinkel, 5 Mp dybdesensor og 5 Mp makrolinse plus et 32 Mp frontkamera.

Mobilerne kommer desuden med 4500 mAh batteri, der understøtter 25W hurtigopladning, og begge modeller kommer med Android 11.

Alle tre mobiler kommer formentlig på markedet i løbet af marts måned.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.