Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nye iPhone-modeller og nyt Apple Watch

At Apple lancerer nye smartphones om efteråret, er lige så sikkert, som at løvet gulner på træerne.

Skrevet af / 13/09/2018 - 00:06
Nye iPhone-modeller og nyt Apple Watch

Steve Jobs Theatre i Apples hovedkvarter i Cupertino, Californien, var igen i dag scenen for lanceringen af nye iPhone-modeller samt et nyt Apple Watch og et nyt operativsystem til millioner af iPhone-brugere over hele verden …

Efter en hæsblæsende introduktion med temamusikken fra Mission: Impossible og assistance fra Apples stemmeassistent Siri overleveres en kuffert til Tim Cook. Den indeholder dog ikke en ny iPhone. I stedet er der en fjernbetjening til den præsentation, der skal komme.

Efter en længere redegørelse for antallet af Apple-brugere – to milliarder – og den ikke overraskende oplysninger, at Apple Watch ikke alene er verdens bedst sælgende smart-ur, det er også verdens bedst sælgende ur i det hele taget, så er det tid til en indføring i, hvor vigtigt Apple Watch er i folks liv.

(Foto: Apple)

Større skærm

Fint nok. Det vigtigste budskab her er, hvordan Apple Watch kan passe på brugeren ved hjælp af smarte helse-apps. Det er rent faktisk vigtigt og kan være afgørende for folks helbred – for ikke at sige deres liv.

Nu kommer fjerde generation, og endelig har uret lagt sig lidt ud. Det nye Apple Watch 4 kommer i 40 og 44 mm størrelse, med en 35 og 32 procent større skærm med mere information – og det er blevet tyndere. Så det er lettere at tilpasse.

Nye temaer, op til otte “komplikationer” på skærmen og Breathe, som hjælper dig med at trække vejret mere roligt.

Ny højttaler, flere funktioner på kronen og en bagside i sort keramik og safirglas – og selvfølgelig en ny dual-core 64 bit processor, der er dobbelt så hurtig som før.

(Foto: Apple)

Bedre sundhedskontrol med EKG

Apple har indbygget en ny gyro og accelerator, der registrerer, hvis brugeren falder. Hvis det sker, og der går et stykke tid, uden at vedkommende reagerer, ringer uret automatisk til alarmcentralen.

Hvis hjertefrekvensen ændrer sig drastisk, registreres det, og uret advarer brugeren og anbefaler et lægebesøg. Og ikke nok med det: Man kan også tage et elektrokardiogram for en sikkerheds skyld. Hjerterytme, sinusrytme – alt kan deles i en pdf med lægen, som så kan gå videre med det.

Ellers har S4-generationen beholdt batterilevetiden på 18 timer, det har Bluetooth 5.0, GPS og 50 procent kraftigere højttaler, og man kan ringe med det. Det sidste er vi dog en smule usikre på, for det er ikke alle lande, der har udbydere, som understøtter eSIM i Apple Watch.

Priserne starter på 3.300 kroner, mens S3 fortsat vil være til salg fra 1.800 kroner. S4 bliver tilgængeligt i 26 lande fra den 21. september og kan bestilles fra den 14. september. (Læs vores hands-on beskrivelse her).

Alle urene kommer med det nye styresystem watchOS 5.

(Foto: Apple)

iPhone XS og XS Max

En helt ny iPhone kommer selvfølgelig ikke som nogen overraskelse. Den nye iPhone XS er vandtæt ned til to meter og lavet af kirurgisk stål med det mest solide glas hidtil, der dækker en ny 5,8 tommers super-retinaskærm med OLED-panel.

Telefonen kommer i guld, sølv eller grå.

Og ikke nok med det: Den endnu større iPhone XS Max har en 6,5 tommers OLED-skærm.

(Foto: Apple)

Endnu hurtigere

Telefonerne har fået nye sensorer og hurtigere og mere sikker Face ID med en ny A12 Bionic-processor, ifølge Apple. De er også hurtigere og i stand til at køre 5 billioner operationer i sekundet med en processorarkitektur på 6,9 milliarder transistorer i en hexa-core arkitektur og har fået en quad-core grafikprocessor, som giver 50 procent hurtigere grafik.

Den kraftige processorarkitektur og grafikmotorens kapacitet gør de nye iPhone-modeller bedre egnet til spil, hvilket Todd Howard fra Bethesda Game Studios demonstrerede med Elder Scrolls: Blades på en iPhone XS Max. Mere fascinerende var måske demoen af HomeCourt af David Lee fra NEX Team og NBA-legenden Steve Nash, der viste, hvordan man kan gøre basket-træningen mere videnskabelig med iPhone.

Der er også bedre understøttelse af AR (Augmented Reality), som blev behørigt demonstreret af Atli Mar fra Directive Games i en multiplayer-version af Galaga AR.

Men en iPhone er selvfølgelig mere end specifikationer, og vi er på plads i San Francisco og kommer snart med et førsteindtryk af de nye modeller her, så stay tuned

(Foto: Apple)

Bedre kamera

Kameraet er ofte den vigtigste grund til at købe en dyr telefon. Og den seneste generation af iPhones har selvfølgelig endnu bedre kameraer end før. En 12 megapixel billedsensor med optisk billedstabilisering, både tele og vidvinkel, blænde f/1.8 og Pixel Focus skal give endnu bedre billeder.

Og det er ikke det hele. En ny billedprocessor skal håndtere billeddynamik bedre med HDR. Kameraet tager en serie på fire billeder, hvis motivet bevæger sig, og vælger så de bedste af dem og kombinerer dem til et bedre billede. Apple siger også, at reduceringen af billedstøj er forbedret, især ved lange eksponeringer. Som ofte er et problem, også på “rigtige” kameraer.

Batterilevetiden er 30 minutter bedre på XS og halvanden time bedre på den større XS Max i forhold til iPhone X.

(Foto: Jonas Ekelund)

Dobbelt-SIM

Dual SIM – eller rettere sagt eSIM i kombination med et SIM-kort – gør det muligt at have to abonnementer på telefonen. Dual SIM Dual Standby (DSDS), som det kaldes, anvender integreret SIM, der kan aktiveres af operatører, som understøtter dette. Indtil videre er det uklart, om det bliver aktuelt i Norden, men tanken om at have arbejds- og privatabonnement på samme mobil er nok besnærende for rigtig mange!

(Foto: Apple)

iPhone XR

En lidt mere simpel iPhone kaldet XR er også på vej, med 6,1 tommers LCD-skærm. Den har IP67-beskyttelse, en såkaldt Liquid Retina-skærm, der strækker sig over fronten ligesom på iPhone X, med 326 ppi opløsning og understøttelse af True Tone-farver og Face ID. Plus samme A12-processor som de andre og et 12 megapixel kamera på bagsiden.

Den kommer i hvid, sort, blå, koralblå og gul samt Product Red.

(Foto: Jonas Ekelund)

Priser og tilgængelighed

iPhone XR fås med 64, 128 og 256 gigabyte lager fra 6.500 kroner. Den kan bestilles fra den 19. oktober og er tilgængelig fra den 26. oktober.

iPhone XS starter ved 8.600 kroner med 64, 256 eller 512 gigabyte lager, og iPhone XS Max starter ved 9.500 kroner. Med bestilling fra den 14. september og levering fra den 21. september i de første lande, en uge senere for resten.

Den dyreste iPhone-model bliver iPhone XS Max til ubeskedne 12.500 kroner, med 512 gigabyte lagerkapacitet – 1.000 kroner mere end en tilsvarende iPhone XS.

(Foto: Apple)

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top