Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nye Apple Watch Series 9 og Watch Ultra 2

Nye Apple Watch-modeller har ultrawideband og bevægelsesstyring

Skrevet af / 12/09/2023 - 21:08
Nye Apple Watch Series 9 og Watch Ultra 2

De nye Apple Watch-modeller har ultrawideband og bevægelseskontrol.

Ved det der vel bedst kan kaldes Apples ‘juleaften i september’, blev de nye Apple Watch-modeller også vist frem. At vi ville få en ny Series 9 var ikke en stor overraskelse, men at Apple allerede havde opdateret Ultra-modellen, havde vi ikke regnet med.

Fælles for urene er den nye S9-processor, der har 30 procent bedre grafikydelse, samt en 4-kernet neural motor. Den kraft i uret betyder, at det nu kan køre Siri lokalt, hvilket betyder både hurtigere svar og bedre privatlivsbeskyttelse.

(Foto: Apple)

For eksempel kan du nu få adgang til Health-app’en og dens data på iPhone, så du kan stille detaljerede spørgsmål som “hvor længe har jeg sovet i nat” eller “hvordan er mit blodtryk” direkte til urets Siri.

Ultrawideband afstandsmåling (Foto: Apple)

Urene bruger det samme andengenerations Ultrawideband-kredsløb, som findes i iPhone 15, så du kan bruge uret til at finde din mobiltelefon med ekstrem præcision. Og på længere afstande end før.

(Foto: Apple)

Den samme teknologi er indbygget i Homepod-højttalerne. Det betyder, at når du nærmer dig en højttaler med uret, vises det, der afspilles, på uret, og du kan straks bruge det som en fjernbetjening uden at gøre noget andet.

(Foto: Apple)

Skærmene har også fået en overhaling, og lysstyrken på Series 9 er nu nede på kun 1 nits, hvilket er perfekt til biografen, og op til 2000 nits til udendørs brug. Det er dobbelt så lysstærkt som Series 8. På Ultra 2 går det op til imponerende 3000 nits.

Double Tap for enhåndsbetjening af uret (Foto: Apple)

En virkelig cool funktion, der er muliggjort af den nye processor, er det, Apple kalder double tap. Det betyder, at du blot trykker din tommel- og pegefinger sammen i luften. Du behøver ikke engang at røre ved skærmen. Tanken er, at man skal kunne betjene uret, selv når den anden hånd er optaget, eller man ikke har lyst til at trykke på det. Bevægelsen svarer til at trykke på hovedknappen på skærmen. Som at besvare et opkald, sætte musikken på pause, slumre alarmen eller tage et billede med iPhone-fjernbetjeningen.

(Foto: Apple)

Watch Ultra 2 fremhævede Apple, at den samme gestus kan bruges, mens man er i gang med en sportsaktivitet, og at man kan indstille navigationspunkter uden at skulle stoppe op og kigge.

(Foto: Apple)

Ultra 2 får nye funktioner til cykling, herunder tilslutning til Bluetooth-tilbehør som cykelcomputere. Der er også nye funktioner til at tjekke loggen over dyk. Den skulle have en batterilevetid på 36 timer, eller 72 i batterisparetilstand.

(Foto: Apple)

Apple fremhævede også, at de nye ure er Apples første 100 procent CO2-neutrale produkter, hvis man bruger et af de miljøvenlige armbånd. Læderremmene er erstattet af såkaldt FineVowen, og både Hermes og Nike tilbyder også miljøvenlige remme.

Læs også Her er iPhone 15 Pro Nu endelig med USB-C. Og så får Pro-modellerne en ny Handlings-knap.

Apple Watch Series 9

Det kommer i størrelserne 41 mm og 45 mm i farverne starlight, midnight, silver, Product RED og en ny pink aluminium. I rustfrit stål kan du vælge mellem guld, sølv og grafit.

Priserne begynder ved 3.599 kroner.

Apple Watch Ultra 2

Fås i en størrelse på 49 mm og lanceres med nye remfarver.  Prisen er 7.199 kroner.

Begge ure kan bestilles fra i dag og vil blive leveret den 22. september.

Apple Watch SE 2nd gen

Vil fortsat være tilgængelig som en budgetmulighed fra 2.199 kroner.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilfulde smartwatch

Kærlighed ved første berøring?

Pixel Watch opgraderet

iPhone 15 er markant bedre end forgængeren

Her er iPhone 15 Pro

Lyd & Billede
Scroll to Top