TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny topmodel fra HTC

Den nye HTC One er et ægte smartphone flagskib med interessante finesser.

forfatter
Publiceret 19/02/2013 - 21:01

Ligesom Apple lader HTC til at have droppet modelnummeret på sin topmodel, og firmaets nyeste smartphone, som blev lanceret samtidig i dag i New York og London, kaldes helt enkelt for ”den nye HTC One”.

Man har lagt meget vægt på at få mobilen til at føles i bogstaveligste forstand helstøbt uden synlige samlinger, og her har man virkelig haft heldet med sig fra HTC’s side. Den nye telefon føles som ét eneste stykke aluminium, som skærmen – fremstillet af Gorilla Glass – går ud i ét med. Og det er ikke bare ydersiden, som imponerer os. Indvendigt finder vi en endog meget hurtig quad-core processor med 1,7 GHz, et rigtigt godt kamera og god lyd.

HTC's direktør, Peter Chou, ved lanceringen i London
HTC’s direktør, Peter Chou, ved lanceringen i London

Ved lanceringen blev der talt meget om den nye startskærm, HTC BlinkFeed, som består af et flow af billeder, statusopdateringer fra sociale netværk og nyheder fra forskellige kilder. En af disse er AOL, som skal levere nyheder specielt tilpasset mobilskærmen.

AOL's direktør, Tim Armstrong, byder på indhold til HTC One.
AOL’s direktør, Tim Armstrong, byder på indhold til HTC One.

Og for en gangs skyld handler det, da vi kommer ind på det nye kamera, ikke primært om flere megapixels. I stedet, siger HTC, satses der på billedkvalitet, og kameraet kaldes helt enkelt for et Ultrapixel Camera. HTC hævder i hvert fald, at det fanger 300 procent mere lys end tidligere modeller og siger kækt, at det nye kamera, som kommer med f/2.0 blændeåbning, er bedre end alle konkurrenterne på markedet!

I hvert fald kan kameraet optage små videoklip samtidig med, at man tager almindelige fotos. Det koncept kalder HTC for HTC Zoe. I galleriet kan man så blande fotos, film og Zoe-klip, og man kan sætte hele molevitten sammen til præsentationer med fotos, overgange, videoklip og musik.

Startskærmen hedder nu HTC BlinkFeed.
Startskærmen hedder nu HTC BlinkFeed.

På lydsiden har man ligesom tidligere arbejdet sammen med Beats Audio. Hvad derimod er nyt og anderledes er, at man har indbygget fremadrettede stereohøjttalere i mobilen, så lyden ikke bliver så dårlig og indelukket som ellers er tilfældet ved smartphones. BoomSound er marketing-navnet for de nye højttalere, men desværre var det lidt svært at afgøre, hvor fed den eksterne lyd bliver, da vi kun så telefonen i det meget larmende demonstrationslokale. Det må vi vende tilbage til i den kommende test.

En anden interessant finesse er, at HTC One har indbygget infrarød sender, således at man vil kunne styre sin hjemmeelektronik direkte fra touch-skærmen.

Her er specifikationerne for HTC One:

Operativsystem: Android Jelly Bean
Processor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
Skærm: 4.7”, Full HD (1080p), 468 ppi
Kamera: F/2.0, 28 mm
Trådløst: LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/b/g/n
Batteri: 2.300 mAh

HTC One kommer i butikkerne i slutningen af marts til en vejledende udsalgspris på 5.200 kroner.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend