Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kan også Android advare om Airtags, der følger dig

Med næste opdatering kan Android finde og advare mod ukendte Airtags, som følger med dig i stedet for ejeren.

Skrevet af / 02/08/2023 - 15:55
Nu kan også Android advare om Airtags, der følger dig

Sporingstags er supersmarte, hvis man er bange for at miste sine gadgets. Da Apples Airtags kom frem, var de et stort hit, fordi man fik adgang til hele netværket af iPhone-mobiler, så man kunne finde sin forsvundne tag. Men stalkere fandt hurtigt ud af, at de kunne lægge en tag i eksens taske, eller tyve kunne sætte dem på biler for at finde ud af, hvor de er parkeret. Så Apple lancerede ret hurtigt en alarmfunktion, så man får besked på sin iPhone, hvis en fremmed Airtag følger ens position. Men det hjælper jo ikke, hvis man har en Android-mobil.

Læs også Slut med stalking ved hjælp af tracking-enheder Airtags og andre tracking-enheder har været misbrugt til at overvåge og forfølge personer, så nu tager Apple og Google fat på problemet med fælles teknologi

Derfor gik firmaerne bag taggene i gang med at udvikle en specifikation for, hvordan det skulle kunne fungere, uanset mærket på enhederne. Bag initiativet stod især Google og Apple, som kontrollerer softwaren i vores mobiltelefoner, samt producenter af fracking-enheder som Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security og Pebblebee.

Illustration: Google

De annoncerede samarbejdet så sent som i maj, og nu meddeler Google, at funktionen vil komme i den næste opdatering af Google Play Services i de kommende uger. Hvilket er raketfart for elektronikindustrien. I første omgang vil det kun fungere med Airtags, men Google siger, at de også gerne vil samarbejde med andre producenter, så det også kan fungere med deres tags.

Samtidig oplyser Google, at de udskyder lanceringen af deres eget sporingsnetværk, som skulle omfatte alle Android-telefoner uanset mærke. Det ville gøre sporingstags, der understøtter Android, lige så nyttige som Apples. Google håber at være klar med den fælles teknologi sidst på året.

Kilde: Google-blogindlæg

Læs også:

Chipolo Point er sporingstags til Android-mobiler

Sporings-tags som ikke kræver nogen app, og som fungerer lige godt overalt, uanset hvilket mobilmærke, du har. Bortset fra Apple.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

0
Scroll to Top