Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Chipolo Point er sporingstags til Android-mobiler

Sporings-tags som ikke kræver nogen app, og som fungerer lige godt overalt, uanset hvilket mobilmærke, du har. Bortset fra Apple.

Skrevet af / 25/05/2023 - 15:37
Chipolo Point er sporingstags til Android-mobiler

Vi har vel alle prøvet at fare rundt og lede efter et tabt nøglebundt eller gå i panik, når vi har mistet en tegnebog. Her er sporingstags en ven i nøden. Tag mobilen frem, og så kan du spore, hvor den forsvundne genstand er, og høre en lyd, så du kan lokalisere den mere præcist.

Tile var først til at sælge ideen og var længe eneherskende på markedet. Det krævede dog, at Tile-app’en blev installeret på mobilen, for at tag’en kunne finde de forsvundne genstande. Så kom Samsung med sine SmartTags, som faktisk fungerede sammen med den indbyggede SmartThing-app, hvilket øgede antallet af brugere og dermed anvendeligheden betydeligt.

Foto: Chipolo

Og derefter kom Apple ind i kampen. Deres Airtags blev hurtigt kendt som sporingstags, simpelthen fordi der er så mange iPhone-mobiler derude, som hjælper dig med at finde Airtags’ene. Pludselig blev sporingstags så praktiske og anvendelige, at det blev et “must have”.

I mellemtiden har Google selvfølgelig ikke ligget på den lade side. De har lidt diskret syslet med at udvide deres eksisterende Find min enhed-funktion, som i lang tid kun fandt mistede mobiltelefoner.  Nu kan den finde flere typer enheder. Som sporingstags!

Læs også Søg, og du skal finde! Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.

Chipolo, som tidligere har lavet sine egne sporingstags samt tags, der er kompatible med Apples sporingstjeneste, lancerer nu tags, der fungerer med Googles Find min enhed. Det betyder, at alle Android-mobiler derude vil hjælpe med at finde din tabte gadget. Chancerne for, at nogen finder den, er dermed øget dramatisk. Det er faktisk den første seriøse konkurrent til Apples Airtags.

Chipolo har to produkter, den ene er Chipolo One Point, som er en klassisk tag, der bare sættes i nøgleringen. Den koster 34 euro stykket eller 100 euro for en 4-pak. Den anden er Chipolo Card Point, som er en ekstremt tynd tag, som du kan have i pungen. Den koster 39 euro for én og fås i multipack til en billigere stykpris.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top