Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu er det slut med webapps direkte på startskærmen

EU-krav til Apple får dem til at fjerne muligheden i iOS 17.4.

Skrevet af / 18/02/2024 - 12:05
Nu er det slut med webapps direkte på startskærmen

Med den kommende opdatering af iOS vil Apple opfylde en række krav fra EU. Det drejer sig bl.a. om at tillade tredjeparts app-butikker og at tillade browsere at bruge deres egen renderingsmotor under overfladen. Men det har også negative konsekvenser.

For eksempel bruger Googles Chrome-browser sin egen Chromium-motor (Blink) på desktopversionen, men på Apples mobile platforme er den nødt til at bruge Apples Webkit. Med kravene i EU’s konkurrencelovgivning er det nu op til hver enkelt producent, hvilken underliggende teknologi de vil bruge.

Apple har tidligere arbejdet på at gøre webapps så lig almindelige apps som muligt. Så sent som for et år siden gjorde de det muligt for en webapp at sende push-notifikationer, så udviklere kunne undgå at bygge en separat app til Apple-mobiler. Nu har betatestere af iOS 17.4 imidlertid opdaget, at webapps ikke længere fungerer. Og det er ikke en fejl.

Læs også 10 nye funktioner du skal glæde dig til i iOS 17 Apple har netop løftet sløret for den kommende version af operativsystemet til iPhone. Disse nyheder skal du især glæde dig til.

Apple skriver på sin hjemmeside for udviklere, at man har været nødt til at fjerne muligheden. Det var simpelthen ikke praktisk muligt at tilpasse iOS, så enhver browser kunne tilføje apps uden at introducere et væld af muligheder for, at malware kunne slippe igennem, inden for den nuværende tidsramme. Om Apple vil fortsætte med at arbejde på at genindføre muligheden er tvivlsomt, især da Apple tilføjer, at der ikke er mange, der bruger muligheden.

Addressing the complex security and privacy concerns associated with web apps using alternative browser engines would require building an entirely new integration architecture that does not currently exist in iOS and was not practical to undertake given the other demands of the DMA and the very low user adoption of Home Screen web apps. And so, to comply with the DMA’s requirements, we had to remove the Home Screen web apps feature in the EU.

Du vil dog stadig kunne tilføje en hjemmeside som et ikon på startskærmen, men det vil bare være en almindelig “dum” genvej, ikke noget interaktivt. For at gøre dette (i Safari) skal du blot vælge Del og derefter “Føj til startskærm”.

Mere info om apps distribueret i EU finder du her.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top