TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nothing vil lancere smartphone til sommer

Nothing phone (1) bliver udstyret med Snapdragon-processor og kommer til at køre på firmaets egen Nothing OS-platform.

forfatter
Publiceret 23/03/2022 - 15:40

Svensk-kineseren Carl Pei var med til at stifte populære OnePlus sammen med kinesiske Pete Lau, men i 2020 forlod Pei OnePlus og stiftede i stedet firmaet Nothing, der fra begyndelsen har fokuseret på at udfordre markedet og genskabe entusiasmen for teknologi-produkter.

Virksomhedens første produkt, de trådløse hørepropper Nothing Ear (1), kom med et nytænkende gennemsigtigt design til en god pris, men blev af mange brugere betragtet som en slags opvarmning. For mon ikke Carl Pei i virkeligheden helst ville vende tilbage til rødderne og lancere endnu et nyt smartphone-mærke?

Læs også Nothing – har de noget på? Sjældent har et par små trådløse hørepropper været så meget i rampelyset som Nothing Ear (1).

Ganske rigtigt. Nothing er på vej med en mobil, bekræftede firmaet i dag i forbindelse med en virtuel præsentation, hvor det også blev afsløret, at Nothing til dags dato har indsamlet over 144 mio. amerikanske dollars i investeringer og indtil nu er vokset til 300 medarbejdere i seks forskellige lande.

Nothing phone (1) er navnet på den nye mobil, der ikke blot skal være en smartphone, men indgangen til et nyt økosystem af produkter, der både indbefatter Nothings egne produkter og produkter fra andre store producenter i markedet, lovede Carl Pei under præsentationen, hvor han også erklærede, at Nothings ambition er at skabe en ægte konkurrent til Apples lukkede økosystem.

Nothing phone (1) vil blive baseret på en Snapdragon-processor fra Qualcomm, forklarede afslørede Carl Pei i forbindelse med dagens præsentation. (Foto: Peter Gotschalk)

Den nye mobil kommer til at køre på en Snapdragon-platform fra Qualcomm, mens styresystemet bliver en tilpasset udgave af Android, som meget passende har fået navnet Nothing OS.

Nothing OS tager udgangspunkt i de bedste funktioner i ren Android og destillerer styresystemet til kun det væsentlige, hvor hver byte har et formål, forsikrer Nothing i en pressemeddelse, der landede i indbakken lige før præsentationen.

Carl Pei fortæller om Nothing OS. (Foto: Peter Gotschalk)

Carl Pei viste under præsentationen eksempler på diverse elementer og forklarede, at Nothing OS er designet til at være en sammenhængende grænseflade, hvor hardwaren integreres problemfrit med softwaren gennem skræddersyede skrifttyper, farver, grafiske elementer og lyde.

En første forhåndsvisning af Nothing OS vil være tilgængelig via dets launcher, som vil kunne downloades på udvalgte smartphone-modeller fra april.

Detaljer om Nothing phone (1) vil blive annonceret i de kommende måneder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend