Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nothing vil lancere smartphone til sommer

Nothing phone (1) bliver udstyret med Snapdragon-processor og kommer til at køre på firmaets egen Nothing OS-platform.

Skrevet af / 23/03/2022 - 15:40
Nothing vil lancere smartphone til sommer

Svensk-kineseren Carl Pei var med til at stifte populære OnePlus sammen med kinesiske Pete Lau, men i 2020 forlod Pei OnePlus og stiftede i stedet firmaet Nothing, der fra begyndelsen har fokuseret på at udfordre markedet og genskabe entusiasmen for teknologi-produkter.

Virksomhedens første produkt, de trådløse hørepropper Nothing Ear (1), kom med et nytænkende gennemsigtigt design til en god pris, men blev af mange brugere betragtet som en slags opvarmning. For mon ikke Carl Pei i virkeligheden helst ville vende tilbage til rødderne og lancere endnu et nyt smartphone-mærke?

Læs også Nothing – har de noget på? Sjældent har et par små trådløse hørepropper været så meget i rampelyset som Nothing Ear (1).

Ganske rigtigt. Nothing er på vej med en mobil, bekræftede firmaet i dag i forbindelse med en virtuel præsentation, hvor det også blev afsløret, at Nothing til dags dato har indsamlet over 144 mio. amerikanske dollars i investeringer og indtil nu er vokset til 300 medarbejdere i seks forskellige lande.

Nothing phone (1) er navnet på den nye mobil, der ikke blot skal være en smartphone, men indgangen til et nyt økosystem af produkter, der både indbefatter Nothings egne produkter og produkter fra andre store producenter i markedet, lovede Carl Pei under præsentationen, hvor han også erklærede, at Nothings ambition er at skabe en ægte konkurrent til Apples lukkede økosystem.

Nothing phone (1) vil blive baseret på en Snapdragon-processor fra Qualcomm, forklarede afslørede Carl Pei i forbindelse med dagens præsentation. (Foto: Peter Gotschalk)

Den nye mobil kommer til at køre på en Snapdragon-platform fra Qualcomm, mens styresystemet bliver en tilpasset udgave af Android, som meget passende har fået navnet Nothing OS.

Nothing OS tager udgangspunkt i de bedste funktioner i ren Android og destillerer styresystemet til kun det væsentlige, hvor hver byte har et formål, forsikrer Nothing i en pressemeddelse, der landede i indbakken lige før præsentationen.

Carl Pei fortæller om Nothing OS. (Foto: Peter Gotschalk)

Carl Pei viste under præsentationen eksempler på diverse elementer og forklarede, at Nothing OS er designet til at være en sammenhængende grænseflade, hvor hardwaren integreres problemfrit med softwaren gennem skræddersyede skrifttyper, farver, grafiske elementer og lyde.

En første forhåndsvisning af Nothing OS vil være tilgængelig via dets launcher, som vil kunne downloades på udvalgte smartphone-modeller fra april.

Detaljer om Nothing phone (1) vil blive annonceret i de kommende måneder.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top