Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nokia lancerer X-serie med fokus på bæredygtighed og længere levetid

Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.

Skrevet af / 08/04/2021 - 16:38
Nokia lancerer X-serie med fokus på bæredygtighed og længere levetid

Med X-serien gør HMD Global det lettere for forbrugerne at reducere mængden af deres e-waste – elektronisk affald – og opmuntrer samtidig til et mere bæredygtigt forbrug, skriver producenten, HMD Global, i en pressemeddelelse.

Den nye serie af Nokia X-mobiler byder også på 3 års garanti og 3 års software- og sikkerhedsopdateringer, så de nye smartphones er garanteret opdatering af styresystemet helt frem til Android 14. Både Nokia X10 og Nokia X20 kommer med den nyeste version af Android 11.

”Ifølge EU’s miljøagentur skal vi forbrugere blot beholde vores eksisterende smartphones et ekstra år, hvilket resulterer i, at der i 2030 spares CO2-udledning svarende til at have fjernet 2 millioner biler fra vejene. Den udvikling ønsker HMD Global at være en del af, så vi gør det lettere for forbrugerne at tage mere bæredygtige beslutninger,” siger Claus Dahl, General Manager Nordics, HMD Global.

Nokia X20_Front_LS_DS Nokia X20_Back
<
>
Nokia X20 kommer med et 32 Mp frontkamera og 64 Mp quad-kamera på bagsiden. (Foto: HMD Global)

Nokia X10 og Nokia X20 – bygget til at holde

De to nye smartphones, Nokia X10 og Nokia X20, kommer med tre års fabriksgaranti samt et gratis bionedbrydeligt cover i boksen, der er designet til at være hårdført, men blid ved naturen.

Nokia X20 kommer med et 32 Mp frontkamera og 64 Mp quad-kamera på bagsiden, som kan aktiveres på samme tid via Dual Sight-funktionen.

Nokia X10 byder ind med et 48 Mp stort quad-kamera med Cinematic Capture samt en fuld suite af videoredigeringsværktøjer.

Begge telefoner kommer med en 6,67″ FHD+ skærm (2400 x 1080 pixels) med punchhole-kamera og Qualcomms Snapdragon 480 5G-processor.

Der medfølger ingen oplader-adapter eller headset med de nye Nokia X10 og Nokia X20, da langt de fleste smartphone-ejere i dag allerede ejer en adapter fra tidligere smartphones.

Nokia X10
Nokia X10 kommer bl.a. med 4470 mAh batteri. Af hensyn til klimaet følger der ingen oplader med i kassen. (Foto: HMD Global)

Pris og tilgængelighed

Nokia X20 kan købes i Norden fra d. 3. maj 2021, mens Nokia X10 kan købes i Norden fra d. 4. juni 2021.

Nokia X20 (8 GB / 128 GB) kommer til at koste 2.999 kr, mens Nokia X10 (6 GB / 64 GB) vil kunne købes for 2.299 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 kommentar til “Nokia lancerer X-serie med fokus på bæredygtighed og længere levetid”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

0
Scroll to Top