TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nokia for nostalgikere

Hvis du aldrig fik lavet den perfekte highscore i Snake på Nokia 6310, får du nu chancen igen.

forfatter
Publiceret 31/07/2021 - 08:00

Alene navnet Nokia vækker nostalgiske minder hos de af os, der købte vores første mobiler i 90’erne. Som selvfølgelig var fra Nokia.

Da selvsamme gruppe er ved at være så godt op i årene, at der er brug for fingervenlige knapper og TYDELIG TEKST, har Nokia valgt at opfylde både drømmene og behovet på en gang – ved at relancere en af klassikerne, Nokia 6310. Den oprindelige udgave kom i 2001, og den nye udgave er tro mod forbilledet, dog med en let ansigtsløftning. Og hvem kan ikke have brug for det, når alderen trykker?

Det er langt fra første gang, N0kia har spillet på nostalgien ved at relancere gamle modeller. Senest gjaldt det Nokia 6300 og Nokia 8000.

I pressemeddelelsen beskrives den fornyede Nokia 6310 som en “feature-telefon.” Det er i givet fald udvalgte features, da den er fuldkommen blottet for smart-funktioner. Den kan hverken gå på e-boks eller underholde dig med YouTube (det ville også være et mareridt på en 2,8″ skærm). Hvis du vil have underholdning, er der FM-radio, MP3-afspiller og – vigtigst – spillet Snake.

Ægte Nokia-nostalgi. Nokia 6310 er tilbage. Den kan ikke køre apps, men den har Snake! (Foto: Nokia)

Bagkameraet på 0,3 megapixel sikrer den ægte retrofølelse med små og grynede billeder. Og der er naturligvis ikke noget selfiekamera.

Ligesom dengang skal batteritiden ikke måles i timer, men i uger!

Nokia 6310 koster 499 kroner, og kan købes nu.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Video: Nothing phone (1) afsløret ugevis før lancering Hands-on video viser innovativ ny brugerflade.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Eksklusivt fra Huawei For nylig skrev vi, at der var en ny generation af smart-produkter fra Huawei på vej. Nu er ventetiden ovre for et af dem – Watch GT3 Pro kan købes nu.
Der kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere udgaver af Samsungs folkemobil.
Sådan ser den ud! [OPDATERET] Måske for at undgå læk har Nothing selv "lækket" billede af firmaets kommende smartphone.
5G-mobil til under 2.000 kroner Motorola lancerer endnu en lavprismobil med 5G.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend