Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

Nyhed

Nokia for nostalgikere

Hvis du aldrig fik lavet den perfekte highscore i Snake på Nokia 6310, får du nu chancen igen.

Skrevet af / 31/07/2021 - 08:00
Nokia for nostalgikere

Alene navnet Nokia vækker nostalgiske minder hos de af os, der købte vores første mobiler i 90’erne. Som selvfølgelig var fra Nokia.

Da selvsamme gruppe er ved at være så godt op i årene, at der er brug for fingervenlige knapper og TYDELIG TEKST, har Nokia valgt at opfylde både drømmene og behovet på en gang – ved at relancere en af klassikerne, Nokia 6310. Den oprindelige udgave kom i 2001, og den nye udgave er tro mod forbilledet, dog med en let ansigtsløftning. Og hvem kan ikke have brug for det, når alderen trykker?

Det er langt fra første gang, N0kia har spillet på nostalgien ved at relancere gamle modeller. Senest gjaldt det Nokia 6300 og Nokia 8000.

I pressemeddelelsen beskrives den fornyede Nokia 6310 som en “feature-telefon.” Det er i givet fald udvalgte features, da den er fuldkommen blottet for smart-funktioner. Den kan hverken gå på e-boks eller underholde dig med YouTube (det ville også være et mareridt på en 2,8″ skærm). Hvis du vil have underholdning, er der FM-radio, MP3-afspiller og – vigtigst – spillet Snake.

Ægte Nokia-nostalgi. Nokia 6310 er tilbage. Den kan ikke køre apps, men den har Snake! (Foto: Nokia)

Bagkameraet på 0,3 megapixel sikrer den ægte retrofølelse med små og grynede billeder. Og der er naturligvis ikke noget selfiekamera.

Ligesom dengang skal batteritiden ikke måles i timer, men i uger!

Nokia 6310 koster 499 kroner, og kan købes nu.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvornår får min Samsung-mobil Android 14?

Sådan bliver Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro forsinket

OnePlus 12 lanceringsdato afsløret?

Sikkerhedsniveau: Nothing

Apple bliver endelig SMS-kompatibel

Mere praktisk rejseoplader fra Apple

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et skridt mod en fremtid uden skærme?

App Store-monopolet ophører

Iphone var forsvarsløs under angreb

Samsung satser på AI

0
Scroll to Top