TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

NASA vil bygge satellitter af mobiltelefoner

NASA ønsker at finde ud af, om smartphones kan bruges til at styre fremtidens rumfart.

forfatter
Publiceret 29/08/2012 - 10:46

Hvor mange gange har du ikke hørt det. ”Der er mere avanceret teknologi i en mobiltelefon end i rumfartøjet, som bragte de to første mennesker til månen”. Nu vil NASA faktisk bruge smartphones til at styre fremtidens rumfart. I hvert fald noget af den.

Forbrugerteknologi og rumfart
Indtil nu har NASA lavet rumfartsteknologi fra bunden af. Det tager både tid og koster mange penge. Nu vil de benytte komponenter fra forbrugerelektronik til de mindste opgaver i rummet. Tre såkaldte PhoneSat-satellitter er bygget op omkring hver sin smartphone og koster bare lidt over 20.000 kroner (3.500 dollar) at bygge, i stedet for millioner! Ved at bruge forbrugerelektronik som hjerne, kan NASA desuden få fordelen af den superhurtige fremgang i teknologi fra denne sektor.

Indtil videre er der lavet to forskellige satellit-modeller, fordelt på tre enheder. De to PhoneSat 1.0-enheder bygges op omkring Google Nexus One fra HTC, mens den eneste PhoneSat 2.0 er bygget op omkring Samsung Nexus S. Hver af satellitterne vejer mindre end 2 kilo og måler omkring 65 kubikcentimeter.

Smartphones er ideelle
Smartphones kan meget vel være ideelle til dette brug, da de både har processor, åbne operativsystemer, hastigheds- og orienteringssensor, GPS-modtagere og højopløste kameraer. Og slår opsendingen fejl, så er omkostningerne lave. Så er spørgsmålet blot, om mobilerne tåler kulden fra et verdensrum i vakuum.

Opsendelsesdatoen er ikke fastsat, men minisatellitterne skal ud i verdensrummet i løbet af året. Først 1.0-modellerne, derefter 2.0. Vi venter i spænding.

Kilde: NASA

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend