Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Næste år tillader Apple apps fra andre app-butikker

EU tvinger Apple til at lade brugerne hente apps fra andre app-butikker.

Skrevet af / 14/11/2023 - 14:48
Næste år tillader Apple apps fra andre app-butikker

Apple hævder, at deres mobiler og tablets er sikrere end dem, der kører Android, fordi Apple har et lukket system. Man er nødt til at downloade apps fra App Store, og Apple kontrollerer de apps, der uploades der, før det er muligt at downloade dem.

Men EU bryder sig ikke om, at forbrugerne tvinges til at bruge tjenester, eftersom det sætter konkurrencen ud af kraft. Tidligere har de amerikanske konkurrencemyndigheder tvunget mobiltelefon- og computerproducenterne til at lade brugerne anvende den browser, det e-mailprogram og den søgemaskine, de ønsker. Nu kræver EU’s Digital Markets Act (DMA), som trådte i kraft for et år siden, at virksomheder åbner for vigtige tjenester og platforme, heriblandt App Store og andre lukkede systemer som f.eks. WhatsApp og Messenger.

Foto: Apple

Ifølge det seneste nyhedsbrev fra Mark Gurman hos Bloomberg forbereder Apple sig nu på at åbne for tredjeparts app-butikker i Europa. Det sker naturligvis under protest, fordi Apple mener, at det vil udgøre en sikkerhedsrisiko for brugerne. En væsentlig årsag er naturligvis også, at Apple dermed ikke kan opkræve 15-30 procent i provision på salg af apps og abonnementer via App Store.

Ifølge Gurmans rapport, der blev skrevet for næsten et år siden, kommer Apple til at indføre strenge krav for at tillade såkaldt sideloading. Det kan handle om, at apps trods alt vil skulle verificeres, og at Apple kommer til at tage sig betalt for dette, hvis den ikke hentes via deres egen App Store.

Læs mere om Digital Markets Act

Læs også:

EU foreslår omfattende krav til mobiler og tablets

Mobiler skal være energimærkede, støv- og vandtætte, holdbare og nemme at reparere.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top