Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

MWC 2023: OnePlus 11 Concept demonstrerer ny køleteknologi

Den nye mobil kommer ikke på markedet, men det gør teknologien muligvis.

Skrevet af / 27/02/2023 - 09:00
MWC 2023: OnePlus 11 Concept demonstrerer ny køleteknologi

OnePlus lancerer ingen nye produkter på årets mobilmesse i Barcelona. I stedet benytter den kinesiske smartphone-producent lejligheden til at spille lidt med teknologi-musklerne.

Således havde OnePlus dagen før Mobile World Congress’ officielle åbning inviteret verdenspressen til at se firmaets nye konceptmobil, OnePlus 11 Concept, der altså ikke er udviklet for at blive solgt i butikkerne, men i stedet skal bevise “OnePlus’ forpligtelse til kontinuerligt at skabe innovative produkter,” som det kinesiske firma formulerer det i en pressemeddelelse.

Læs også OnePlus tilbage til rødderne OnePlus 11 5G vil både være bedst og billigst. Og det er den.

OnePlus 11 Concept er både udstyret med en helt ny teknologi til afkøling af smartphones samt et kamerasystem med komplekst design af den slags, der normalt kun er forbeholdt ure i luksuskategorien.

Køleteknologien kalder OnePlus for ‘Active CryoFlux’ og hævder, at den gør det muligt at sænke koncepttelefonens temperatur med op til 2,1 °C under spil – det forbedrer et spils billedfrekvens med 3 til 4 fps. På samme måde kan temperaturen nedbringes med op til 1,6 °C under opladning, hvilket reducerer opladningstiden med 30 til 45 sekunder.

OnePlus 11 Concept
Den klare bagside giver et direkte kig til Active CryoFlux-rørledningerne, ligesom bagcoveret er udstyret med en belægning, hvor metal og legering deponeres i bittesmå mængder ved hjælp af et elektrisk felt. (Foto: Peter Gotschalk)

“Vi er stolte over at kunne lancere endnu et flagskibsprodukt, der understøtter vores ‘1+4+X’-produktstrategi. Med den sigter vi mod at udvide OnePlus-økosystemet og forbedre integrationen mellem enheder, herunder tv, høretelefoner og den nyligt lancerede tablet og derigennem hjælpe brugerne til et endnu bedre digitalt liv,” siger Marie Dam Feldborg, nordisk marketingdirektør i OnePlus.

‘Active CryoFlux’ er skabt ved at tilpasse kølekapaciteten fra gaming-pc’er til en smartphone. Kernen i ‘Active CryoFlux’ er en piezoelektrisk keramisk mikropumpe af industriel kvalitet, der er forbundet med rørledninger, som er indlejret mellem en øvre og en nedre membran. Mikropumpen fylder mindre end 0,2 cm2, hvilket gør det muligt for kølevæsken at cirkulere rundt om rørledningerne uden at øge OnePlus 11 Concept’s vægt og tykkelse væsentligt.

OnePlus 11 Concept kommer desuden med et komplekst designet kamerasystem, hvor isblå Active CryoFlux-væske flyder rundt om kameraet, mens linseområdet er omgivet af Guilloché-radering – en dekorativ teknik som normalt findes i ure indenfor luksuskategorien.

OnePlus 11 Concept
(Foto: Peter Gotschalk)

Direkte adspurgt fortæller OnePlus, at konceptmobilen næppe kommer i hænderne på almindelige forbrugere, hverken nu eller i fremtiden. Men den nye afkølingsteknologi, ‘Active CryoFlux’, kan meget vel finde vej til kommende flagskibsmodeller i de kommende år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Scroll to Top