Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Motorola lancerer nedgraderet topmodel

Motorola Edge 30 er verdens tyndeste 5G-smartphone, hævder producenten.

Skrevet af / 28/04/2022 - 12:01
Motorola lancerer nedgraderet topmodel

De sidste to år har Motorola lanceret flere modeller på samme tid i den såkaldte Edge-serie af premiummobiler, men i år valgte den kinesiske mobilproducent en anden tilgang, da Edge 30 Pro blev lanceret for sig selv allerede i slutningen af februar.

Læs også Topydelse til spotpris Motorola Edge 30 Pro er i skrivende stund den hurtigste Android-mobil på markedet, og prisen er næsten ikke til at slå.

Og først nu er Motorola så klar med den “almindelige” Edge 30, der kommer til salg i butikkerne d. 9. maj.

Motorola kalder selv Motorola Edge 30 for “verdens tyndeste 5G-smartphone”, og selvom det er svært at bekræfte, så er den i hvert fald både tynd og let med sine 6,79 mm og 155 gram.

I forhold til sidste års standardmodel, Motorola Edge 20, er der ikke sket det store for så vidt angår processorkraft. Motorola Edge 30 er nemlig baseret på den samme Snapdragon 778G-processor som Edge 20, så det er primært mobilkameraet og mobilens fysiske design, der har ændret sig.

Motorola Edge 30 kommer i farverne Aurora Green (billedet), Meteor Grey og Supermoon Silver. (Foto: Motorola)

Udover at være slankere og lettere er Motorola Edge 30 også fysisk mindre end sin forgænger. Den kommer med en AMOLED-skærm på 6,5″ og FHD+ opløsning, ligesom skærmen har 144 Hz opdateringsfrekvens og HDR10+.

Der sidder også et nyt kamera i Edge 30, som i al væsentlighed er identisk med kameraet i dette års topmodel, Edge 30 Pro. Det vil sige, at Edge 30 kommer med tre kameralinser på hhv. 50 megapixel (vidvinkel med såkaldt Quad Pixel-teknologi samt OIS), 50 megapixel (ultravidvinkel og makro) og 2 megapixel dybdesensor. Frontkameraet er på 32 megapixel.

Batteriet er blot på 4020 mAh, men kan hurtigoplades med op til 30W.

Motorola Edge kommer som nævnt til salg fra d. 9. maj til en vejledende pris på 3.499 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top