Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Motorola Edge 40 Pro mere tillokkende end sin forgænger

Den tidligere roste Motorola Edge Pro er nu kommet i en endnu skarpere version, hvor der er taget hånd om svaghederne.

Skrevet af / 04/04/2023 - 22:24
Motorola Edge 40 Pro mere tillokkende end sin forgænger

Motorola har i mange år nu været forbundet med billigere mobiler, hvilket er en skam, da de engang byggede de sejeste, mest nyskabende og eftertragtede mobiler. Men de seneste år har de oppet sig, og forsøgt at relancere en foldbar Motorola Razr, og på for måneder siden på Mobile World Congress viste de denne virkelig lækre prototype frem. I de senere år har de også gjort sig markant gældende i topklassen med deres Motorola Edge-modeller.

Læs også Topydelse til spotpris Motorola Edge 30 Pro er i skrivende stund den hurtigste Android-mobil på markedet, og prisen er næsten ikke til at slå.

Højere ydeevne

Sidste gang var vi imponerede over, at Edge 30 Pro var den første, der kom ud med den dengang nye Snapdragon 8 Gen 1. Denne gang er Motorola ikke først på færde med generationen efter, men de har alligevel opgraderet Edge 40 Pro til Snapdragon 8 Gen 2. Dette skulle give 35 procent hurtigere ydeevne og 25 procent hurtigere spilgrafik. Den har også modtaget den seneste generation af superhurtig RAM.

Noget vi klagede over sidste gang var, at mobilen ikke understøttede eSIM, hvilket føles meget forældet. Dette er faktisk rettet i Edge 40 Pro. Der mangler dog stadig en hukommelseskortplads.

Den har også fået en ordentlig IP68 certificering, så vi kan være sikre på, at den kan tåle snavs og vand, i modsætning til sin forgænger, der lidt vagt blot blev kaldt “vandafvisende”.

Foto: Motorola

Bedre kameraopsætning

Hovedkameraerne føles meget velkendte; det er det samme 50 megapixel vidvinkelkamera med optisk billedstabilisering, og den samme 50 megapixel ultravidvinkel.

Forgængerens unødvendige dybdekamera er dog her erstattet af et rigtigt kamera. Dette er et 12 megapixel 2x teleobjektiv, noget vi klagede over manglede hos forgængeren. Det markedsføres dog som et “portrætobjektiv”, hvilket nok er en god idé, eftersom 2x ikke længere er noget at prale af.

Batteriet er på den ene side blevet noget mindre, men på den anden side oplades det nu med vanvittige 125 watt “turbo power”. Det betyder ifølge Motorola, at du kan oplade mobiltelefonen til en dags brug på kun seks minutter (!).

Foto: Motorola

Pris og tilgænglighed

Motorola Edge 40 Pro kan fås i Lunar Blue og Interstellar Black, i konfigurationen 12 GB RAM og 256 GB lagerplads, til en pris af 6.699 kroner. Den vil kunne købes fra d. 10. april.

Foto: Motorola

Specifikationer:

Screen: 6,67” FHD+ (2400×1080) pOLED 165 Hz
CPU: Snapdragon 8 Gen 2
OS: Android 13
Main camera: 50 Mp, f/1.8, PDAF, OIS
Ultrawide camera: 50 Mp 114° f/2.2
Portrait camera: 12 Mp 2x telephoto f/1.6
Memory: 12 GB | LPDDR5X
Storage: 256 GB built-in | UFS 4.0
Dimensions: 161.16 x 74 x 8.59mm
Weight: 199 g

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top