Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Med Huawei Mate 60 omgår Kina 5G-embargoen

Den nye mobiltelefon bruger et kredsløb, som man troede var umuligt at producere uden adgang til vestlig teknologi.

Skrevet af / 08/09/2023 - 13:05
Med Huawei Mate 60 omgår Kina 5G-embargoen

Siden 2019 har USA begrænset Huaweis adgang til de maskiner, der er nødvendige for at fremstille avancerede 5G-kredsløb. Selvom Huawei fremstiller 5G-udstyr til mobiloperatører, har de tidligere kun været i stand til at producere små mængder af faktiske 5G-mobiler med chips fra deres lagre.

Men nu er Huawei Mate 60 Pro blevet frigivet, og den har faktisk 5G. Mobiltelefonen indeholder en Kirin 9000s-processor, som er fremstillet i Kina af det statsejede SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corp). Det er deres første 7 nanometer kredsløb, et niveau af miniaturisering, som man troede var umuligt uden adgang til værktøjer fra Vesten.

(Foto: Huawei)

Analysefirmaet TechInsights siger, at det viser, at de kinesiske myndigheder er kommet langt i deres forsøg på at opbygge et helt lokalt økosystem for kredsløbsfremstilling. “Det er et slag i ansigtet på USA,” siger analytikeren Dan Hutcheson.

Fremstilling af 7 nm kredsløb kræver normalt maskiner fra det hollandske firma ASML, som alene har den nødvendige EUV-teknologi (ekstrem ultraviolet litografi). Men sidste år mente analytikere, at SMIC havde formået at producere 7 nm kredsløb ved at modificere mere simple maskiner. Analytikerne forudså dog, at kun 50 procent af kredsløbene ville være brugbare, sammenlignet med 90 procent for ASML.

Læs også Hvad blev der egentlig af Huawei? Med lækre nye produkter og den største stand af alle på mobilmessen i Barcelona viste den kinesiske mobilgigant muskler.

Kinesere, der har købt Huawei Mate 60, har lagt performance-tests ud på sociale medier, der antyder, at Mate 60 Pro har bedre 5G-performance end konkurrerende modeller.

Kilde: Bloomberg News, via The Guardian

Læs også:

Seagate idømt bøde for eksport af harddiske til Huawei

Seagate anses for at have overtrådt forbuddet mod eksport af amerikansk teknologi til Huawei, og skal nu betale en bøde på hele 300 millioner dollars.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Scroll to Top