Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

MWC 2023: Huawei lever i bedste velgående

Med lækre nye produkter og den største stand af alle på mobilmessen i Barcelona viste den kinesiske mobilgigant muskler.

Skrevet af / 01/03/2023 - 15:59
MWC 2023: Huawei lever i bedste velgående

På vores breddegrader er kinesiske Huawei efterhånden blot et fortidslevn. Bevares, man kan stadig købe f.eks. netværksprodukter, PC’er og smart-ure fra den kinesiske producent.

Men glem ikke, at indtil for et par år siden var Huawei tæt på at slå Samsung i konkurrencen om at være den næststørste leverandør af smartphones til danskerne. Samtidig leverede Huawei 4G-netværksteknologi til adskillige skandinaviske teleoperatører og havde hundredevis af ansatte bare i Danmark.

Huawei var til stede med en gigantisk stand på årets Mobile World Congress. (Foto: Peter Gotschalk)

Og så boykottede den amerikanske regering det kinesiske firma i 2019. Huawei blev sat på den sorte liste, og et stort antal vestlige firmaer, herunder Google, blev afskåret fra at samarbejde med mobilproducenten.

I dag er Huaweis organisation i Danmark blevet rundbarberet, og du skal lede med lys og lygte efter et sted, hvor du kan købe en Huawei-mobil. For at det ikke skal være løgn, oplever tidligere kunder, der stadig bruger Huawei-mobiler, de købte før boykotten, at diverse apps ikke længere virker på deres smartphone.

Læs også Slut med at se 'House of the Dragon' på Huawei-enheder Har du Huawei, så må du gå.

Men hvor den amerikanske boykot af Huawei altså har skabt store dønninger på det danske marked, ser billedet anderledes ud i andre dele af verden. På Mobile World Congress var Huawei til stede med den største stand, vi nogensinde har set. Her fremviste de bl.a. nye forbrugerprodukter, og det tog ikke ret lang tid for os at finde ud af, at Huawei i mange dele af verden klarer sig i bedste velgående.

Produkter

Først og fremmest udvikler Huawei stadig toplækre smartphones. På mobilmessen så vi f.eks. både Huawei Mate 50 Pro og den foldbare Huawei Mate Xs 2. Ingen af de to smartphones er tilgængelige på det danske marked, hvilket man næsten kun kan begræde, for de ser godt nok lækre ud.

Huawei Mate 50 Pro blev lanceret i september sidste år og er bl.a. udstyret med en Snapdragon 8+ Gen 1-processor, 6,74″ OLED-skærm og et triple-kamera med hhv. 50 Mp vidvinkel, 13 Mp ultravidvinkel og vanvittige 64 Mp periskop-telelinse.

Huawei Mate 50 Pro
Huawei Mate 50 Pro (Foto: Peter Gotschalk)

Den foldbare Huawei Mate Xs 2 kom på markedet sidste forår og byder på 7,8″ OLED-skærm i udfoldet tilstand. Dertil kommer Snapdragon 888-processor og et triple-kamera med hhv. 50 Mp vidvinkel, 13 Mp ultravidvinkel og 8 Mp telelinse.

Begge mobiler samt en række andre, billigere modeller, der blev vist frem på messen, er baseret på Huaweis egen version af Android-styresystemet, mens app-butikken er Huaweis egen AppGallery, som i skrivende stund byder på omtrent 223.000 forskellige apps og har 580 millioner aktive brugere per måned på verdensplan.

Huawei Mate Xs 2
Huawei Mate Xs 2 (Foto: Peter Gotschalk)

Europa og resten af verden

Og mens man altså skal lede længe efter en Huawei-mobil som de ovennævnte i de danske butikker ser det anderledes ud syd for grænsen.

I Tyskland samarbejder Huawei stadig med mobil- og internetoperatøren 1&1, mens man i Frankrig kan købe kinesernes produkter hos den store mobiloperatør SFR. I østeuropæiske lande som Rumænien samarbejder Huawei med operatører som T-Mobile og Vodafone, og det kinesiske firma har også markedsandele i mindre europæiske lande som Grækenland og Serbien.

Men især i mellemøsten er Huawei stadig store. Således ligger den største Huawei Flagship Store uden for Kina i Riyadh i Saudi-Arabien, hvor den 2000 kvm. store butik åbnede så sent som sidste år.

(Foto: Huawei)

Udover Saudi-Arabien er store og befolkningsrige lande som Indonesien, Malaysia, Mexico og Thailand også store markeder for Huawei. Og hvor det kinesiske firma på verdensplan må nøjes med en markedsandel på godt fem procent (lige i hælene på andre kinesiske mærker som Oppo og Vivo), er markedsandelen i f.eks. Afrika helt oppe på 11,4%.

På Mobile World Congress lovede Huaweis europæiske talsmand, James Warren, at fremtidige Huawei-mobiler også vil blive lanceret på det europæiske marked. Og de er altså blot et klik væk hos en udenlandsk onlinebutik eller mobiloperatør, hvis du skulle have lyst til at kaste dig over Huaweis egen version af Android samt app-butikken AppGallery. Husk bare, at mange af de apps, du er vant til at bruge, ikke understøttes af Huaweis produkter.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 kommentar til “MWC 2023: Huawei lever i bedste velgående”

  1. Carsten Bøgvad

    Jeg syntes at Huawai er en rigtig god telefon, med rigtig mange gode ting. Ville helst beholde dette mærke. Jeg bruger Google en del, derfor har jeg stadig en P30 pro hvor det er tilgængelig. Vil det aldrig komme tilbage på de nye modeller. Hvad er alternativet, og er det lige så godt. 🥰

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

0
Scroll to Top