Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Lexar SSD tager mobil filmoptagelse til professionelt niveau

Lagringsbehovene til Apple ProRes-film kan klares med Lexars nye magnetiske SSD.

Skrevet af / 07/03/2024 - 15:45
Lexar SSD tager mobil filmoptagelse til professionelt niveau

For dem, der ikke kun filmer til sociale medier med deres iPhone, men rent faktisk ønsker at bruge videoen professionelt, har der siden iPhone 13 Pro været understøttelse for Apple ProRes codec. Et komprimeret format, der skal være visuelt identisk med den originale video. Det har været en forudsætning for de imponerende film, vi har set, som faktisk er optaget med en iPhone.

Men der er selvfølgelig en ulempe. Mængden af lagerplads, der er involveret. Et minut med 10-bit ProRes i HDR fylder omkring 1,7 GD i HD-opløsning. Men iPhone 15 Pro tilføjede også muligheden for at optage i 4K. På det tidspunkt steg kravene til lagerplads voldsomt, men heldigvis er det nu muligt at optage direkte på en ekstern disk takket være USB-C-stikket.

(Foto: Lexar)

Det har Lexar taget til efterretning og lancerer nu SSD-diske, der er lavet direkte til mobil brug. De har begge mere end nok læse- og skrivehastighed til at håndtere den mængde data, der kommer fra din mobiltelefon. Begge modeller er kompatible med iPhone 15 Pro til liveoptagelse med op til 4K 60fps.

Lexar SL500 SSD kommer endda i en model med magnetisk montering, så du bare kan klikke den fast på bagsiden af din iPhone. Lexar Armor700 SSD har en lidt højere skrivehastighed, men er – frem for alt – IP66-klassificeret til at modstå elementerne under barske optageforhold.

(Foto: Lexar)

Efter optagelsen kan du nemt tilslutte disken til en tablet eller laptop for at redigere videoen.

Lexar påpeger, at begge modeller er specielt designet til mobil brug, da de er så strømeffektive, at de kun bruger 1 procent af mobiltelefonens batteri pr. minuts optagelse. De er også designet til ikke at blive varme ved længere tids brug.

Pris og tilgængelighed

Lexar SL500 1TB & 2TB vil være tilgængelige i marts til henholdsvis 949 kroner og 1.599 kroner.

Pris og dato for Lexar Armor700 vil blive annonceret i løbet af foråret, hvor der også bliver lanceret flere størrelser af SL500.

Læs mere om Apple ProRes på iPhone

Læs også:

Apple iPhone 15 Pro Max

iPhone er tillbage i kampen!

Endelig har iPhone fået et zoomobjektiv, som matcher og ofte overgår konkurrenterne.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top