Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

Vi kårer

Apple iPhone 15 Pro Max

Endelig har iPhone fået et zoomobjektiv, som matcher og ofte overgår konkurrenterne.

Skrevet af / 03/11/2023 - 10:59
Apple iPhone 15 Pro Max

Hovedkameraet har den samme 48 megapixel-sensor som i 14’eren, hvilket var en stor opgradering fra 12 megapixel-sensoren i 13-serien. Det, der er sket, er nye processorer og nye algoritmer. Takket være en opgraderet Photonic Engine får vi nu 24 megapixel-billeder som standard uden nogen mærkbar reduktion i billedkvaliteten. For de professionelle kan man nu tage 48 Mp-fotos i HEIF ud over ProRAW og have det som hurtigvalg i kameraets app. 

Resultatet er slet ikke dårligt. Ydelsen i mørke er blevet forbedret, med bedre fokus og flere bevarede detaljer. Den nye HDR-algoritme giver mindre aggressiv fremhævning af skygger og mere naturlige farver. Vi er også mere begejstrede for de forskellige brændviddeindstillinger, end vi havde forventet, da det ikke er nødvendigt at beskære bagefter. Vi kan også godt lide, at man nu kan tilføje portrættilstand bagefter, hvis man glemte at gøre det på optagelsestidspunktet. 

Den store nyhed er i stedet den nye telelinse. Med længere teleobjektiver øges risikoen for rystelser dog, og derfor har den en ny billedstabiliseringsfunktion, hvor hele sensoren bevæges tredimensionelt for at kompensere for bevægelser. Efter at have testet det mod konkurrenter med stor optisk zoom må vi sige, at Apple har klaret det flot, det er helt på linje med Google Pixel 7 Pro, faktisk noget bedre! 

Konklusion

Vores første indtryk af, at iPhone 15 Pro Max kun havde isolerede forbedringer, er blevet erstattet af en følelse af tilfredshed. Det viser sig, at alle de små ting tilsammen giver en fantastisk oplevelse. Vi kan godt lide det lettere design og hverdagens bekvemmeligheder som hurtigknappen, ikke at skulle lede efter et Lightning-kabel, når man oplader, og det faktum, at batterilevetiden er tilbage på et godt niveau. Vi er også imponerede over den øgede ydeevne og det nye telekamera. Efter sidste års skuffelse er Pro Max tilbage i kampen! 

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top