TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

Kamera hele vejen rundt

Roterende kamera optræder som både front- og bagkamera i årets topmodel fra Asus.

Asus har valgt mottoet “Defy the ordinary” for lanceringen sin nye ZenFone 6. Og usædvanlig er den! Det handler først og fremmest kameraerne. I stedet for at have hovedkamera(erne) på bagsiden og selfikamera(errne) på fronten har Asus nemlig valgt at montere det hele på en drejelig base, som vippes op og roterer 180 grader, når man får lyst til et selfie.

Ud over den finurlige blæreeffekt betyder det roterende kamera, at man slipper for et hul eller en udskæring i skærmen. Og man får desuden fuld opløsning (48 megapixel tele og 13 megapixel vidvinkel) på sine selfies. En ekstra finesse er, at kameraet kan optage automatiske 180-graders panoramabilleder. Inklusiv et billede af fotografen, hvis du ikke dukker dig!

Tidsforskudt billede af kameraet i ZenFone 6. Foto: Asus

Hovedkameraet i har en Sony IMX586 48Mp-sensor med f/1.79 blænde, imens det sekundære 125 graders ultra-vidvinkelkamera har 13Mp billedsensor med softwarekorrektion af billedforvrænging.

Kameramodulet er lavet af en legering, der er lettere end stål, men fire gange så stærkt, og man kan roligt prale med det roterende kamera. Mekanikken skulle kunne tåle at blive brugt 100.000 gange – svarende til 54 gange om dagen i fem år.

Skærmen er på 6,4″ og har en opløsning på FHD+ (2340 x 1080 punkter). Skærmen er beskyttet med generation 6 af Corning Gorilla Glass.

Batteri i rekordstørreselse
Batteriangst er en udbredt lidelse blandt smartphonebrugere, men med hele 5.000n mAh under motorhjælmen skulle selv den flittigste kunne bruge ZenFone 6 en hel dag uden at løbe tør.

Processoren er en ottekerners Qualcomm Snapdragon 855 på 2,8 GHz og enten 6 GB eller 8 GB RAM og 64, 128 eller 256 GB lagerkapacitet. I følge Asus er ZenFone 6 op til 45% hurtigere i CPU-ydeevne og 20% hurtigere på grafik, sammenlignet med forrige processorgeneration.

SIM-kortholderen kan rumme hele tre kort (to SIM og ét MicroSD-kort). Der er USB-C-port, men også en rigtig 3,5 mm jackudgang. Og ved siden af de normale Android-knapper er der en ekstra, som kan bruges til for eksempel kameraudløser eller Google Assistant.

ZenFone 6 kører Android 9 (“Pie”), og brugerfladen er i følge Asus blevet renset for ekstra tilføjelser og pynt for at give en renere og hurtigere brugeroplevelse.

Asus ZenFone 6 ved siden af Huawei P30 Pro. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Tilgængelighed og pris
ZenFone 6 er tilgængelig i Midnight Black og Twilight Silver med forudbestilling fra i dag og levering fra d. 25. maj.
Den kan findes hos udvalgte forhandlere og i ASUS eShop med følgende vejl. udsalgspris:

ASUS eShop & Power:
8GB RAM / 256GB ROM – 4.699 kroner

Power & Dustin:
6GB RAM / 64GB ROM – 3.999 kroner
6GB RAM / 128GB ROM – 4.399 kroner

Et udvalg af de prototyper, der gik forud for ZenFone 6. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.