WWDC 2013

Apple har lanceret en gratis musik-streamingtjeneste, men i modsætning til Spotify vælger den musikken for dig.
Annonce
Annonce
forfatter

Mange har ventet på, at Apple skulle lancere en streamingtjeneste med musik. Og til efteråret kommer den så endelig: iTunes Radio. Men den bliver ikke helt som de andre. For hvor man i Spotify og WiMP selv vælger, hvilke numre man gerne vil høre, så kommer iTunes Radio til at fungere som en…. tja, radiostation. Med reklamer og det hele. Men i modsætning til traditionel radio bliver du fri for at lytte til musik, du ikke kan lide. iTunes Radio indretter sig nemlig efter din smag og serverer numre, der passer til dine præferencer.

Næsten for godt til at være sandt. Aldrig mere Justin Bieber og Selena Gomez.

iTunes Radio bliver en integreret del af iTunes på både Mac, pc og iOS-enheder. Tjenesten vil give brugerne adgang til tusindvis af nye numre hver eneste uge, og dertil kommer at man får mulighed for at lytte til eksklusiv musik fra både nye og populære kunstnere, før den bliver tilgængelig andre steder, skriver Apple i en pressemeddelelse.

iTunes Radio byder også på livestreaming direkte fra iTunes festivalen i London samt fra andre koncerter, som kun bliver tilgængelige her.

Tjenesten virker blandt andet ved at kigge den eksistrende musik i dit iTunes-bibliotek igennem. Den information bruges som grundlag, når du vil lytte til iTunes Radio, så du kan undgå alle de hjernedøde popnumre, du hader så intenst.

Det bliver også muligt at oprette egne “stationer” og tilpasse indholdet efter for eksempel kunstner, sange eller genre. Bare uden tomgangssnak, men afbrudt af reklamer.

Derfor er iTunes Radio også gratis, men dem som abonnerer på iTunes Match-tjenesten for 25 amerikanske dollar per år får en reklamefri version. Med iTunes Match kan du “spejle” al musikken i dit iTunes-bibliotek i skyen via iCloud. Også numre du ikke har købt i iTunes. Musikken kan så downloades til dine iOS-enheder og Mac-computere efter behov.

Desværre er iTunes Match ikke tilgængelig i Skandinavien, og iTunes Radio bliver også i første omgang bare lanceret i USA. Men vi har da lov at håbe på, at begge tjenester kommer til vores breddegrader inden alt for længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.