Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

iPhone 15 og iPhone 15 Plus med masser af nyheder

Kommer bl.a. med USB-C, Dynamic Island og 48 Mp hovedkamera.

Skrevet af / 12/09/2023 - 21:59
iPhone 15 og iPhone 15 Plus med masser af nyheder

Apples nye iPhone 15-modeller byder på masser af funktioner fra sidste års Pro-serie.

Først og fremmest lægger man mærke til, at iPhone 15 og iPhone 15 Plus har fået Dynamic Island øverst på skærmen. Altså er den gamle ‘notch’ – det lille irriterende sorte indhak – forsvundet og er blevet erstattet af et dynamisk felt. Dynamic Island fungerer som en sort boble, der kollapser og ekspanderer for at vise notifikationer, aktiviteter og andet, som du ikke behøver at have fuldskærmsvisning for at følge, og det er en velkommen tilføjelse til Apples billigere nye iPhone 15-modeller.

iPhone 15
iPhone 15 og iPhone 15 Plus får Dynamic Island i stedet for den gamle, irriterende ‘notch’ øverst på skærmen. (Screenshot: Peter Gotschalk)

En anden markant opgradering i forhold til sidste års iPhone 14-serie er hovedkameraet på 48 Mp, der også byder på 2x optisk zoom. Og ligesom de nye iPhone 15 Pro-modeller kan også kameraet på iPhone 15 og 15 Plus tage billeder, der kan efterredigeres og gøres til portrætbilleder i Fotos-app’en.

iPhone 15
Skærmstørrelserne er på hhv. 6,1″ og 6,7″, og Super Retina XDR-skærmen byder nu på en maksimal lysstyrke på 2000 nits, når solen skinner udendøre. (Screenshot: Peter Gotschalk)

Skærmstørrelserne er på hhv. 6,1″ og 6,7″, og Super Retina XDR-skærmen byder nu på en maksimal lysstyrke på 2000 nits, når solen skinner udendøre.

Læs også Her er iPhone 15 Pro Nu endelig med USB-C. Og så får Pro-modellerne en ny Handlings-knap.

Værket drives af sidste års Pro-processor, A16 Bionic, hvilket bl.a. skal sørge for bedre batterilevetid, lover Apple.

Ligesom iPhone 15 Pro og 15 Pro Max kommer også de nye iPhone 15-modeller med USB-C i stedet for Lightning, og begge modeller har andengenerations Ultra Wideband-chip, som betyder, at to iPhone-enheder med denne chip kan blive forbundet med hinanden på tre gange længere afstand end tidligere. Dette åbner for en ny måde at bruge Præcis søgning på til Find mine venner, så iPhone 15-brugere kan dele deres placering og finde hinanden, selv på steder med mange mennesker.

Læs også 10 nye funktioner du skal glæde dig til i iOS 17 Apple har netop løftet sløret for den kommende version af operativsystemet til iPhone. Disse nyheder skal du især glæde dig til.

Pris og tilgængelighed

Apple iPhone 15 og iPhone 15 Plus fås i lyserød, gul, grøn, blå og sort med en lagerplads på 128 GB, 256 GB og 512 GB fra henholdsvis 7.799 kroner og 8.799 kroner.

Salgsstart er d. 22. september.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Scroll to Top