Search
Generic filters

Intet nyt Apple tv

Apple og de amerikanske indholdsudbydere kan ikke blive enige. Apple vil have for meget kontrol over brugerfladen.

Apple vil gerne gøre medieboksen Apple TV til en set-top boks, der også tilbyder live-tv samt on-demand indhold fra tv-kanalerne, som vi kender det fra de danske tv-udbydere. Derfor har Apple gennem længere tid været i dialog med blandt andet Time Warner Cable, et af de største kabel-tv selskaber i USA, hvilket vi kunne fortælle for et par uger siden.

Men nu lader forhandlingerne til at være gået i stå. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Blandt andet skulle kabel-udbyderne være imod at give Apple lov til at bestemme, hvordan brugerfladen – såsom menuer og præsentation af indhold på tv-skærmen – skal se ud. Herudover vil Apple fortsat selv sælge en Apple TV set-top-boks direkte til kunderne i modsætning til i dag, hvor man i USA – præcis som i Danmark – lejer eller får stillet sin boks til rådighed gennem kabel-udbyderne.

Apple vil gerne via Apple TV give kunder med abonnement hos en bestemt kabel-tv-udbyder mulighed for at få adgang til udbyderens tv-kanaler og programmer uden om udbyderens egen set-top-boks. Denne adgang skal ske via internettet. Men det er kabel-udbyderne heller ikke begejstrede for, fortæller Bloomberg.

Tidligere på året hørte vi ellers mange rygter om, at Apple sågar ville lancere et rigtigt tv, men de aktuelle forhandlinger med de amerikanske kabel-tv-udbydere tyder mere på, at Apple i første omgang satser på at udvide funktionaliteten på det eksisterende Apple TV. Og nu lader det så til, at ikke engang det kommer til at lykkes i år.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  QLED vs OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  Vejl.pris kr QLED vs. OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Vejl.pris 22990 kr Kontrastkongen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Vejl.pris 21999 kr Det bedste allround-TV?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.