Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IFA 2019: Sony Xperia 5 er kompakt version af flagskibsmodel

En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1. Men med alle de samme specifikationer.

Skrevet af / 05/09/2019 - 15:19
IFA 2019: Sony Xperia 5 er kompakt version af flagskibsmodel

Kun godt tre måneder efter flabskibsmodellen Sony Xperia 1 kom i butikkerne, er Sony nu klar med en ny smartphone. På IFA 2019 har den japanske elektronikgigant netop lanceret Sony Xperia 5, der er en kompakt version af forårets topmodel – i samme ånd som tidligere populære kompaktmodeller fra Sony, såsom den anmelderroste Sony Xperia Z5 Compact fra 2015.

Shigeki Ishizuka, Senior EVP, for Sony Electronics, præsenterer Xperia 5 på IFA 2019 i Berlin. (Foto: Peter Gotschalk)

“Med Xperia 5 har vi taget lige præcis det, som vores kunder elskede ved Xperia 1, ind i et mindre design med den nyeste prisvindende teknologi fra Sony. Xperia 5 har en kompromisløs ydelse og giver brugeren en oplevelse, som det kun er muligt med Sony,” fortæller Mitsuya Kishida, President i Sony Mobile Communications, i en pressemeddelse.

Samme specs som Xperia 1

Præcis som Sony Xperia 1 kommer Xperia 5 med en skærm i 21:9-format beskyttet af Gorilla Glass 6 på både forside og bagside. Opløsningen er dog en smule lavere end på den absolutte topmodel – Full HD+ i stedet for 4K – og det samme gælder naturligvis skærmstørrelsen, som på grund af det kompakte format er skrumpet fra 6,5″ til 6,1″.

Sony Xperia 5 (til højre) kommer med 6,1″ Full HD+ skærm, men ellers er den identisk med Sony Xperia 1 (til venstre). (Foto: Peter Gotschalk)

Men ellers er alt ved det gamle. Kameraet med tredobbelt objektiv (16 mm objektiv til super-vidvinkeloptagelser, 26 mm objektiv og et 52 mm portræt- og teleobjektiv), 12 MP sensorer og de såkaldte Cinema Pro-funktioner er det samme som i Xperia 1, og Xperia 5 kommer også med OLED-skærm med 10 bit HDR og “Creator Mode”, der skal gøre billedgengivelsen så farvenøjagtig og naturtro som overhovedet muligt.

Se alle øvrige specifikationer herunder.

Den store 21:9 CinemaWide 6,1” Fuld HD + OLED-skærm er drevet af Sonys anmelderroste BRAVIA TV-teknologier med X1-billedeprocessor til mobiltelefoner og HDR-teknologier (High Dynamic Range), som giver mere kontrast, farve og klarhed, skriver Sony i en pressemeddelelse om den nye smartphone. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris og tilgængelighed

Xperia 5 kommer i tre farver – blå, sort og rød – er rammer butikkerne i begyndelsen af oktober til en vejledende udsalgspris på 5.999 kroner.

Specifikationer

Operativsystem: Android 9 Pie
Skærm: 6,1” 21:9 HDR OLED, FHD+
Processor: Qualcomm Snapdragon 855
Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager (+ microSD op til 512 GB)
Kameraer: 12 Mp f/1.6 + 12 Mp f/2.4 130° ultravidvinkel + 12 Mp 52 mm f/2.4 tele (primært) / 8 Mp f/2.0 (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GPS, GLONASS
Mål og vægt: 158 x 68 x 8,2 mm / 164 g
Batteri: 3140 mAh, 18 W Fast Charger

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top