Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

I dag lancerer ASUS PadFone 2

Skal du købe en tablet-computer eller en smartphone, når det nu kan være svært at få råd til begge dele? ASUS har svaret, nemlig PadFone 2.

Skrevet af / 15/10/2012 - 23:53
I dag lancerer ASUS PadFone 2

Det er ikke første gang, at ASUS forsøger sig med den særlige blanding af smartphone og tablet, som har fået kælenavnet ”phablet”. ASUS PadFone kom på markedet i april, men fik en blandet modtagelse.

PadFone bestod af en separat smartphone, som også kan anvendes for sig selv, og så en tablet-skærm – et slags ”etui” – ved navn PadFone Station med plads til at docke førnævnte smartphone. Vi testede denne første PadFone, men blev ikke overvældet af begejstring. Idéen om et hybridprodukt er god, men udførelsen lod noget tilbage at ønske. Blandt andet skrev vi, at PadFone som tablet blev for tyk og tung, og desuden kørte Android for langsomt i ”tablet-tilstand”, som om telefonen ikke rigtig var i stand til at ”trække” den store skærm. ASUS PadFone endte med en vurdering på tre ud af seks stjerner.

Læs også: Test af ASUS PadFone – en skærm til din smartphone

Derfor bliver det spændende at få fingrene i og teste ASUS PadFone 2, som det taiwanesiske firma om få timer lancerer ved to samtidige arrangementer i Milano i Italien og i Taipei, der er hovedstaden i Taiwan. Lyd & Billede/GEAR er som eneste danske medie inviteret til pressemødet og kommer derfor helt tæt på lanceringen og får også mulighed for hands-on efter den officielle præsentation.

Og skal vi tro rygterne, som er sluppet ud om ASUS PadFone 2 inden dagens lancering, virker det som om, ASUS har lyttet til kritikken af forgængeren, for hvor den første PadFone selv som smartphone højst kunne betegnes som middelmådig, så kommer der nu helt andre boller på specifikations-suppen!

På samme måde som PadFone består PadFone 2 af en separat smartphone og en tablet-skærm med plads til at docke telefonen, der dermed bliver tablet-computerens ”motor”.

ASUS PadFone 2 som smartphone kommer angiveligt med 4,7” kapacitiv touch-skærm med HD-opløsning, og bagkameraet får imponerende 13 MP. Processoren bliver en 1,5 GHz quadcore Snapdragon S4 Pro med 2 GB RAM. Den får HSPA+ og 4G/LTE (dog ikke i alle lande), og så bliver den omkring 9 mm tynd. Der er selvfølgelig tale om en Android-smartphone, og rygtet siger, at den kommer med Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Egentlig skuffende, hvis det er rigtigt, når nu ASUS allerede har leveret ét produkt med Android 4.1 Jelly Bean, nemlig tablet-computeren Google Nexus 7.
Der er endnu intet nyt om tablet-delen udover, at selve docking-indgangen er blevet redesignet, så det skulle blive nemmere at docke telefonen. Samtidig tyder lækkede billeder på, at produktet som sådan er blevet en kende mere elegant og mindre plastic-agtigt.
Vi opdaterer med hands-on-billeder og officielle specs her på siden hurtigst muligt efter den officielle lancering, som starter klokken 10:30, men indtil videre kan du se produktet i et videoklip fra indisk Bloomberg, som har interviewet en ASUS-topchef, der demonstrerer produktet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top