TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

I dag lancerer ASUS PadFone 2

Skal du købe en tablet-computer eller en smartphone, når det nu kan være svært at få råd til begge dele? ASUS har svaret, nemlig PadFone 2.

forfatter
Publiceret 15/10/2012 - 23:53

Det er ikke første gang, at ASUS forsøger sig med den særlige blanding af smartphone og tablet, som har fået kælenavnet ”phablet”. ASUS PadFone kom på markedet i april, men fik en blandet modtagelse.

PadFone bestod af en separat smartphone, som også kan anvendes for sig selv, og så en tablet-skærm – et slags ”etui” – ved navn PadFone Station med plads til at docke førnævnte smartphone. Vi testede denne første PadFone, men blev ikke overvældet af begejstring. Idéen om et hybridprodukt er god, men udførelsen lod noget tilbage at ønske. Blandt andet skrev vi, at PadFone som tablet blev for tyk og tung, og desuden kørte Android for langsomt i ”tablet-tilstand”, som om telefonen ikke rigtig var i stand til at ”trække” den store skærm. ASUS PadFone endte med en vurdering på tre ud af seks stjerner.

Læs også: Test af ASUS PadFone – en skærm til din smartphone

Derfor bliver det spændende at få fingrene i og teste ASUS PadFone 2, som det taiwanesiske firma om få timer lancerer ved to samtidige arrangementer i Milano i Italien og i Taipei, der er hovedstaden i Taiwan. Lyd & Billede/GEAR er som eneste danske medie inviteret til pressemødet og kommer derfor helt tæt på lanceringen og får også mulighed for hands-on efter den officielle præsentation.

Og skal vi tro rygterne, som er sluppet ud om ASUS PadFone 2 inden dagens lancering, virker det som om, ASUS har lyttet til kritikken af forgængeren, for hvor den første PadFone selv som smartphone højst kunne betegnes som middelmådig, så kommer der nu helt andre boller på specifikations-suppen!

På samme måde som PadFone består PadFone 2 af en separat smartphone og en tablet-skærm med plads til at docke telefonen, der dermed bliver tablet-computerens ”motor”.

ASUS PadFone 2 som smartphone kommer angiveligt med 4,7” kapacitiv touch-skærm med HD-opløsning, og bagkameraet får imponerende 13 MP. Processoren bliver en 1,5 GHz quadcore Snapdragon S4 Pro med 2 GB RAM. Den får HSPA+ og 4G/LTE (dog ikke i alle lande), og så bliver den omkring 9 mm tynd. Der er selvfølgelig tale om en Android-smartphone, og rygtet siger, at den kommer med Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Egentlig skuffende, hvis det er rigtigt, når nu ASUS allerede har leveret ét produkt med Android 4.1 Jelly Bean, nemlig tablet-computeren Google Nexus 7.
Der er endnu intet nyt om tablet-delen udover, at selve docking-indgangen er blevet redesignet, så det skulle blive nemmere at docke telefonen. Samtidig tyder lækkede billeder på, at produktet som sådan er blevet en kende mere elegant og mindre plastic-agtigt.
Vi opdaterer med hands-on-billeder og officielle specs her på siden hurtigst muligt efter den officielle lancering, som starter klokken 10:30, men indtil videre kan du se produktet i et videoklip fra indisk Bloomberg, som har interviewet en ASUS-topchef, der demonstrerer produktet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
iPhone 14 forsinkes af kinesiske corona-restriktioner Mindst én iPhone 14-model tre uger forsinket på grund af kinesisk COVID-19-nedlukning.
Nyt og smart fra Huawei Innovative smart-produkter til en sund livsstil.
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend