Apple

Apples nye kortlæser er praktisk tilbehør til fotoentusiaster, der skal flytte store mængder data til deres tablets.
forfatter

De blev lidt overset midt i balladen om den eventyrligt uskønne batteripakke til iPhone, men de er mindst lige så interessante. Ikke mindst for fotografer og andre, der har brug for hurtigere filoverførsel til iPhone, iPad og iPad Pro i særdeleshed.

Læs testen af ​​iPad Pro her.

Med opdateringen til operativsystemet iOS 9.2 fulgte nemlig støtte for en ny Lightning-til-SD-kortlæser, og Lightning-til-USB-kameraadapter.

Foto: Apple
Foto: Apple

De understøtter nemlig USB 3.0 på iPad Pro, hvilket betyder, at billed- og video-overførsel bliver meget hurtigere end med de ældre versioner af Lightning-adaptere, der kun kunne klare USB 2.0

I øjeblikket går det ikke hurtigere på iPad eller iPhone med Lightning, da de ikke i sig selv understøtter USB 3.0

Billedredigering på iPad Pro.

Med Lightning-til-USB * kan du tilslutte kameraet direkte til din iPad, mens Lightning-til-SD-kortlæseren understøtter de fleste filformater, et kamera kan skrive på et SD-kort. Også videofiler.

Annonce

Lightning-adapterne koster 249 kroner, og er alle pengene værd for fotografer, der bruger iPad Pro meget, men også til andre amatørfotografer, der har brug hurtigere overførsel, end Wi-Fi kan give dem på en normal iPad.

* Virker kun på iPad; ikke iPhone.

Apple

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også