SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Huaweis Android-konkurrenter køber stort ind

Android-producenter som Samsung og Xiaomi køber ind af komponenter til smartphones.

Huaweis markedsandel på det globale mobilmarked er begyndt at falde drastisk som konsekvens af den amerikanske boykot af den kinesiske elektronikgigant.

Hvor kineserne så sent som i april måned sad på 21% af det samlede marked, viser tal fra Counterpoint Research, at mobilproducentens markedsandel var faldet til 16% i august, mens en analyse fra Strategy Analytics forventer, at Huaweis omsætning på smartphones decideret kommer til at styrtdykke i 2021.

Læs også Farvel og tak, Huawei AppGallery giver ikke brugerne den oplevelse, de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet af Google betyder et farvel til Huawei på det danske marked.

Og den udvikling får tilsyneladende Huaweis største konkurrenter til at lugte blod. I hvert fald er firmaer som Samsung, Xiaomi, Oppo og Vivo i stor stil begyndt at bestille komponenter fra leverandører i Taiwan i et antal, der langt overstiger det normale. Det skriver branchemediet DigiTimes.

Der er bl.a. tale om LCD-driver IC’er, der bruges til styring af mobilskærme, ligesom virksomhederne også køber stort ind af lyssensorer.

Ifølge DigiTimes melder taiwanesiske producenter af komponenter om en større samlet efterspørgsel, end virksomhederne tidligere har leveret til Huawei.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Undgå fejlkøb i løbet af Black Week – gå efter vores testvindere!
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.
  HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.
  Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes af Galaxy Z Fold 3.
  Her er de hovedtelefoner, du bør købe i år.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple iPad Air (2020)

  Vejl.pris 7499 kr Bedste iPad Air til dato

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris kr Et heftigt dilemma

  Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris 9499 kr Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

  reMarkable 2

  Vejl.pris 3380 kr Digital notesblok
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.