Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

Huawei udskyder foldbar 5G-mobil

Huawei Mate X bliver udsat til efter sommerferien. Desuden er det muligt, at den foldbare mobil kommer med Huaweis eget Hongmeng-operativsystem i stedet for Android.

Skrevet af / 14/06/2019 - 15:23
Huawei udskyder foldbar 5G-mobil

Samsung var den første store mobilproducent, som præsenterede en foldbar mobil, Samsung Galaxy Fold, men i slutningen af april måtte den koreanske elektronikgigant – efter store problemer med den foldbare skærm – sluge en meget bitter pille og udsætte lanceringen på ubestemt tid.

Huawei har sine egne problemer at slås med for tiden på grund af den boykot virksomheden er underlagt fra den amerikanske regering. Og nu har den kinesiske virksomhed åbenbart måtte erkende, at også de har udfordringer med at få skærmen på deres udgave af en foldbar mobil, Huawei Mate X, til at virke optimalt. Det skriver Wall Street Journal.

Her bliver Huawei Mate X præsenteret på Mobile World Congress i Barcelona. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Huawei Mate X blev præsenteret i slutningen af februar i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona, og det var meningen at den nye 5G-smartphone skulle være kommet i butikkerne i løbet af juni.

Huawei vil ikke ødelægge sit gode navn og rygte

En talsmand udtaler til amerikanske CNBC, at Huawei er blevet “mere forsigtige”, efter at Samsung oplevede massive problemer med Galaxy Fold.

“Vi ønsker ikke at lancere et produkt, der ødelægger vores omdømme,” siger talsmanden til det amerikanske medie.

Han understreger dog, at han er overbevist om, at Huawei vil kunne levere varen til forbrugerne, og tilføjer, at produktet med stor sandsynlighed vil køre Android til trods for den aktuelle amerikanske boykot af den kinesiske virksomhed.

Huaweis Android-alternativ hedder Hongmeng

Huawei Mate X blev nemlig udviklet og præsenteret inden den amerikanske boykot, som bl.a. forhindrer Huawei i at samarbejde med Google om Android-operativsystemet, trådte i kraft. Men skulle Mate X mod forventning ikke kunne lanceres med Android, så er Huawei allerede klar med en Plan B, skriver Reuters.

Kineserne har nemlig i en længere periode arbejdet på et alternativ til Android, og det nye operativsystem, der har fået navnet Hongmeng, er nu blevet registreret som varemærke i en række lande, herunder Cambodia, Canada, New Zealand, Peru og Sydkorea. Huawei har desuden planer om at registrere Hongmeng i op til ni forskellige europæiske lande, skriver Reuters. Det er dog muligt, at operativsystemet i Europa vil få navnet Ark OS.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top