Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

nyhed

Her er Huawei Mate 10 Pro

Huawei kunne som ventet i dag afsløre deres nyeste topmodel, Huawei Mate 10 Pro. kodeordet er kunstig intelligens.

Skrevet af / 16/10/2017 - 23:04
Her er Huawei Mate 10 Pro

Under et stort anlagt pressemøde i München kunne kinesiske Huawei i dag endelig officielt afsløre deres nye topmodel for verdenspressen. Tiltagende rygter har ellers  de seneste uger fjernet det meste af spændingen og med afsløringen af Kirin 970-processoren under årets IFA-messe, var det småt med reelle nyheder.

Nuvel, her er den så – Huawei Mate 10 Pro.

(Foto: MH)

A.I.

Kodeordet i processoren, der driver den nye telefon, er kunstig intelligens og den for Mate 10-serien specielle NPU-chip (Neural Processor Unit), som bl.a. bruges til lynhurtigt billedgenkendelse og oversættelse a la Google Translate. Huawei hævder desuden, at den intelligente telefon lærer brugeren og dennes adfærdsmønster at kende, hvorefter den lettere kan optimere softwaren, så telefonen på sigt ikke bliver langsommere. Den påstand kræver længere tid at be- eller afkræfte, men det lød bestemt interessant.

(Foto: MH)

KÆMPE skærm

Et andet punkt, hvor Huawei mener, at de er konkurrenterne overlegne, er på den 6” store OLED-skærm i 18:9-format. Den er naturligvis HDR10-certificeret og har en opløsning på 2160 x 1080 pixel. Fordi skærmen fylder mere og rammen er blevet smallere, er fingeraftrykslæseren rykket om på bagsiden, hvor der også sidder et Leica Dual Camera med 12 MP RGB-linse og 20 MP sort/hvid-sensor. Der er naturligvis indbygget optisk billedstabilisering og mulighed for Bokeh-skud.

(Foto: Huawei)

Gigantisk batteri

Som med Mate 9 Pro, har man igen prioriteret et kraftigt batteri. Mate 10 Pro er derfor udstyret med et 4000 mAh batteri, som fint skulle kunne holde til en hel dags brug – måske to. To vigtige punkter valgte Huawei helt at undlade fra deres præsentation. For det første er de nu hoppet med på vognen og har fjernet minijack-porten fra bunden af telefonen. Det er der nok nogle, der vil blive skuffet over. Ej heller er der blevet plads til en SD-kortport, så du må nøjes med de indbyggede 128 GB.

Forsalget på Mate 10 Pro starter den 30. oktober 2017. Mate 10 Pro kan købes fra den 27. november hos YouSee, Telmore, Fullrate, 3, Telenor, CBB, Telia, Call Me, Proshop, Elgiganten, Power og Dansk supermarked (Bilka) til en vejledende pris på 5.999 kr. Modellen fås i farverne Midnight Blue, Titanium Gray og Mocha Brown.

(Foto: MH)

Display: 6,0″ FullView OLED, 18:9, 2160 x 1080, 402 ppi
CPU: 2,4 Ghz Kirin 970 octa-core , NPU-chip og Mali G72 GPU
Styresystem + UI: Android 8.0 og EMUI8.0
Hukommelse: 6 GB ram / 128 GB ROM-lager
Kamera: Main: 20 MP Monochrome + 12 MP RGB, f/1.6 + f/1.6, OIS, BSI CMOS, Dual-LED flash, PDAF + CAF + Laser + Depth auto focus, 2x Hybrid Zoom, 4K video, Front: 8 MP FF, f/2.0 recording
Netværk: 2G/3G/4G Cat 12. LTE, Dual-SIM
Diverse: NFC, Wi-Fi 2.4G, Bluetooth 4.2, support, BLE support, aptX/aptX HD, LDAC HD Audio. IP67-certificeret, Desktop-interface via USB-C
Batteri: 4000 mAh, hurtig opladning, USB-C
Mål og vægt:  154,2 x 74,5 x 7,9 mm / 178 g

Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top