Search
Generic filters

HMD Global lancerer Nokia 8.3 med 5G

Den første smartphone med 5G fra Nokia koster væsentligt mindre end konkurrenterne.

HMD Global er et finsk firma med eksklusiv licens til det kendte Nokia-brand, der langsomt, men sikkert er på vej tilbage i forbrugernes bevidsthed.

Indtil nu har finnerne primært satset på mobiler i lavprissegmentet og mellemklassen for at genvinde Nokias tidligere så dominerende fodfæste på markedet – b.la. med modeller som Nokia 5.1 Plus, Nokia 8.1 og Nokia 9 Pureview – men i år skal det være anderledes.

I 2020 bliver der tændt for 5G-netværket i flere og flere lande, og derfor er HMD nu klar med en 5G-mobil med specifikationer i den høje ende.

Den nye mobil har fået navnet Nokia 8.3 5G, og Nokia kalder selv produktet for den første ægte globale 5G smartphone, da den understøtte samtlige 5G-frekvenser på markedet og dermed kan bruges overalt i verden uanset udbyder.

”Det er en stor ære at kunne løfte sløret for vores lanceringer i dag, der kun er muligt takket være et godt samarbejde med vores partnere. Den nye 5G Nokia-smartphone, Nokia 8.3, er designet med tanke på brugervenlighed og teknologisk fremtidssikring, der ikke kun understøttes af Qualcomm 5G, men også det faktum at Nokia 8.3 har det højeste antal af 5G’s nye radiobånd fra 600 MHz helt op til 3,8 GHz. Med andre ord er der tale om et teknologisk løft med globale visioner bag,” siger Chief Product Officer Juho Sarvikas fra HMD Global i forbindelse med lanceringen.

Væsentligt billigere end konkurrenterne

Hvor bl.a. Samsungs nye 5G-modeller i Galaxy S20-serien koster minimum 7.000 kroner, satser HMD på, at en væsentligt billigere pris skal få forbrugerne til at vælge en Nokia-mobil. Blot 4.499 kroner er således den vejledende salgspris for modellen med 6 GB RAM og 64 GB indbygget lager, og for de penge får man Qualcomms Snapdragon 765 G-processor, en kæmpe 6,81″ såkaldt PureDisplay-skærm med HDR samt et kamera med hele fire linser.

Alle linserne – et hovedkamera på 64 megapixel, en ultravidvinkel samt to linser til optagelse af henholdsvis bokeh og makro – er fra Zeiss, som også har leveret en del af kameraets funktionalitet. Bl.a. Zeiss cinematic effects, som lader brugeren optage video i 21:9-format med forskellige typer filmisk colorgrading.

Kameraet kan også optage HDR-video i 4K-opløsning, ligesom det også kommer med indbygget billedstabilisering – af HMD navngivet Action Cam mode.

Nokia 8.3 5G spiller rolle i kommende James Bond-film

Man skal ikke være i tvivl om, at HMD satser stort på Nokia 8.3. For at promovere mobilen er finnerne således blevet officiel partner til den 25. James Bond-film “No Time To Die”, der kommer i biograferne senere på året.

Læs også James Bond slået ud af coronavirus! Det er meget muligt, at Blofeld ikke formår at tage livet af 007, men virus er han bestemt ikke immun over for ...

“Teknologi og innovation spiller en kæmpe rolle i ‘No Time To Die’, der rammer de danske biografer til november. Filmen passer derfor perfekt til vores brand. Telefonerne er den eneste gadget, som man nogensinde har brug for – selv for en 00-agent. Tillid, sikkerhed og kvalitetsdesign er fundamentet for alle Nokia-telefoner, og vi glæder os til at introducere den nye teknologi til alle forbrugerne snart, ” siger Juho Sarvikas, HMD Global Chief Product Officer.

Du kan se en reklamefilm, der promoverer Nokia og James Bond herunder.

Pris og tilgængelighed

Nokia 8.3 bliver tilgængelig i butikkerne til sommer. Som nævnt er den vejledende udsalgspris for modellen med 6 GB og 64 GB indbygget lager 4.499 kroner, mens den større model med 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager kommer til at koste 4.999 kroner. Mobilen leveres i farven Polar Night.

Specifikationer

 • Operativsystem: Android 10
 • Skærm: 6,81” FHD+ 20:9 Pure Display, 2400 x 1080
 • Processor: Snapdragon 765G
 • Hukommelse: 6/8 GB RAM / 64/128 GB lager (+ microSD op til 400 GB)
 • Kameraer: 64 Mp f/1.89 + 12 Mp f/2.2 + 2 Mp depth sensor + 2 Mp macro lens (primært) / 24 Mp f/2.0 (front)
 • Trådløst: 5G, 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GLONASS, BeiDou
 • Mål og vægt: 171,9 x 78,56 x 8,99 mm / 220 g
 • Batteri: 4500 mAh
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
3 kommentarer

Skriv et svar

 1. Lars-Erik Fruerlund

  Er jeg den eneste, der er træt af større og større skærme?.. Man kan jo ikke have mobilen i lomme længere.. Den er snart på størrelse med en tablet… Hvorfor er der ingen der adresserer dette problem.???

  Læs også

  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.