Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Her er iPad mini

Ikke uventet lancerede Apple her til aften iPad mini med mindre skærm. Men de opdaterede samtidig den større iPad med hurtigere processor og grafikydelse.

Skrevet af / 23/10/2012 - 18:29
Her er iPad mini

Den fjerde iPad har en helt ny A6X-processor, som er dobbelt så hurtig som den A6-chip, der sidder i forgængeren. Grafikydelsen er også forbedret, og frontkameraet – det såkaldte Facetime-kamera – er nu på 720p HD. 4G/LTE kan bruges i flere lande, og sågar Wi-Fi-forbindelsen er blevet dobbelt så hurtigt.
“iPad 4″ har derudover samme Lightning-stik som iPhone 5, og derfor kommer der også nye adaptere til HDMI, VGA, USB og SD-kort. Den nye iPad kommer i sort og hvid i størrelserne 16, 32 og 64 GB med eller uden 3G/4G. Skærmen er den samme retina-skærm som i iPad 3.

Den ventede iPad mini har 7,9” skærm med en opløsning på 1024 x 768 pixels. Den må klare sig med den noget langsommere A5-chip, som også var at finde i iPhone 4S og iPad 2. Til gengæld har den samme 720p Facetime frontkamera som iPad 4, og den kommer også med 4G/LTE samt i version udelukkende med Wi-Fi. Kabinettet er  i aluminium, og tablet-computeren er 7,2 mm tynd, vejer 308 gram og fås i sort eller aluminium-farve.

Pris og tilgængelighed
Både iPad mini og iPad 4 vil kunne forudbestilles allerede fra på fredag den 26. oktober og kommer i butikkerne den 2. november.

iPad mini koster fra 2.599 kroner for 16 GB-udgaven kun med Wi-Fi, mens den dyreste model med Wi-Fi, 3G/4G og 64 GB lagerplads koster 4.999 kroner.

Fjerde generation iPad’en koster 3.999 kroner for den mindste model med 16 GB lager og udelukkende Wi-Fi, mens topmodellen med 64 GB lager samt 3G/4G kan købes for 6.399 kroner.

Virker i Danmark
På samme måde som iPhone 5 understøtter hverken iPad mini eller iPad 4 LTE på frekvensbåndet 2600 MHz, som anvendes af TDC, men 1800 MHz-båndet, som både anvendes af Telia og 3, understøttes. Dermed virker de nye iPad-modeller – i hvert fald i begrænset omfang – med 4G/LTE i Danmark i modsætning til “den nye iPad”, som blev lanceret tidligere på året.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top