TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Her er iPad mini

Ikke uventet lancerede Apple her til aften iPad mini med mindre skærm. Men de opdaterede samtidig den større iPad med hurtigere processor og grafikydelse.

forfatter
Publiceret 23/10/2012 - 18:29

Den fjerde iPad har en helt ny A6X-processor, som er dobbelt så hurtig som den A6-chip, der sidder i forgængeren. Grafikydelsen er også forbedret, og frontkameraet – det såkaldte Facetime-kamera – er nu på 720p HD. 4G/LTE kan bruges i flere lande, og sågar Wi-Fi-forbindelsen er blevet dobbelt så hurtigt.
“iPad 4″ har derudover samme Lightning-stik som iPhone 5, og derfor kommer der også nye adaptere til HDMI, VGA, USB og SD-kort. Den nye iPad kommer i sort og hvid i størrelserne 16, 32 og 64 GB med eller uden 3G/4G. Skærmen er den samme retina-skærm som i iPad 3.

Den ventede iPad mini har 7,9” skærm med en opløsning på 1024 x 768 pixels. Den må klare sig med den noget langsommere A5-chip, som også var at finde i iPhone 4S og iPad 2. Til gengæld har den samme 720p Facetime frontkamera som iPad 4, og den kommer også med 4G/LTE samt i version udelukkende med Wi-Fi. Kabinettet er  i aluminium, og tablet-computeren er 7,2 mm tynd, vejer 308 gram og fås i sort eller aluminium-farve.

Pris og tilgængelighed
Både iPad mini og iPad 4 vil kunne forudbestilles allerede fra på fredag den 26. oktober og kommer i butikkerne den 2. november.

iPad mini koster fra 2.599 kroner for 16 GB-udgaven kun med Wi-Fi, mens den dyreste model med Wi-Fi, 3G/4G og 64 GB lagerplads koster 4.999 kroner.

Fjerde generation iPad’en koster 3.999 kroner for den mindste model med 16 GB lager og udelukkende Wi-Fi, mens topmodellen med 64 GB lager samt 3G/4G kan købes for 6.399 kroner.

Virker i Danmark
På samme måde som iPhone 5 understøtter hverken iPad mini eller iPad 4 LTE på frekvensbåndet 2600 MHz, som anvendes af TDC, men 1800 MHz-båndet, som både anvendes af Telia og 3, understøttes. Dermed virker de nye iPad-modeller – i hvert fald i begrænset omfang – med 4G/LTE i Danmark i modsætning til “den nye iPad”, som blev lanceret tidligere på året.

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend