Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Googles Pixel 8 får mulighed for USB-skærm

Ejere af Google Pixel 8 og 8 Pro får snart mulighed for at bruge den sammen med en ekstern skærm via USB-porten.

Skrevet af / 12/03/2024 - 14:20
Googles Pixel 8 får mulighed for USB-skærm

Googles Pixel-telefoner er blandt de smarteste på markedet. Det vidner antallet af hæderspriser om. Men Google bliver overhalet af konkurrenter som Samsung, Asus og Motorola, når det gælder om at bruge dem sammen med en ekstern skærm i såkaldt “Desktop mode” (eller DeX mode, som Samsung kalder det). Det bliver ændret nu.

I en kommende opdatering af Android 14, som lige nu er i betatestning, bliver der nemlig låst op for muligheden for at tilslutte en ekstern skærm via USB-C-porten.

Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro har den nødvendige hardware til at drive en ekstern USB-skærm (eller en HDMI-skærm via et adapterkabel). Men den har været aflåst i software. Nu rapporterer flere medier, der har prøvet betaudgaven om, at der nu er adgang til at tilslutte eksterne skærme.

Læs også Lige så stærk som sin storebror Google Pixel 8 er den næsten perfekte kompaktmobil. Kun kamerasektionen adskiller den fra topmodellen.

I første omgang er der mulighed for at spejle billedet på mobilskærmen til en ekstern skærm, skriver mediet Android Authority. Hvorvidt det betyder, at adgangen til eksterne skærme rulles ud med næste featureopdatering, der kommer til juni, eller det først bliver i Android 15, er et åbent spørgsmål.

Længere nede ad vejen ventes mulighed for egentlig skrivebordstilstand, hvor telefonen sammen med skærm, tastatur og mus opfører sig som en computer, at blive en mulighed.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top