Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google Tensor G5 2025 bliver med Googles helt eget design

Indtil nu har Google overladt det til Samsung at fremstille Tensor-processorerne til Pixel-enhederne. Det vil snart være slut.

Skrevet af / 08/07/2023 - 23:31
Google Tensor G5 2025 bliver med Googles helt eget design

Det er ingen hemmelighed, at Google ikke producerer deres egne processorer. De første var snarere et sammensurium af, hvad der var tilgængeligt. Det har ført til middelmådig ydelse og, endnu vigtigere, rapporter om overophedning af mobiler. De har selvfølgelig en fremtidsplan for mere skræddersyede chips, og nu afslører en rapport vejen frem.

Læs også Billedskønne Pixel Pixel 7 Pro er Googles referencetelefon, der viser, hvordan Android 13 skal bruges. Og nu er den i Danmark.

The Information afslører, at Google oprindeligt havde tænkt sig, at næste års Tensor G3 skulle være et fuldt tilpasset processor. Men den deadline er blevet overskredet, selv om Google har skruet ned for ambitionerne. Man holder derfor fast i Samsung som leverandør, men ifølge rapporten erstatter man mange af deres komponenter med Googles egne: “Alt fra kommunikation og lyd til billed- og grafikbehandling.”

Læs også Genial tablet-løsning Googles tablet overrasker os med, hvor brugervenlig den er, og hvor meget mere anvendelig den bliver med dockingstationen.

Ifølge rapporten overlod Google tidligere i år en stor del af sin fremtidige produktion til den konkurrerende processorproducent TSMC. Målet er at lægge al produktion der inden 2025 og at gøre brug af virksomhedens avancerede 3-nanometers produktionsproces. Processoren udvikles under navnet Laguna og vil efter sigende fokusere på energieffektivitet og AI snarere end rå ydelse.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top