TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Google giver ChromeOS kniven

Det Chrome-baserede styresystem, som vi kender fra de billige Chromebook-bærbare, skal i 2017 erstattes af Android.

forfatter
Publiceret 30/10/2015 - 14:30

Microsoft har med Windows 10 skrevet historie. Nu kan man nemlig bruge samme styresystem på alle sine enheder – fra smartphone over tablets til bærbar pc’er.

Nu følger Google efter, og gør præcis det samme. Der sker ved at udfase ChromeOS, som bruges på de billige og populære chromebook-computere, og erstatte det med en variant af Android.

I følge Wall Street Journal vil Google i 2017 præsentere et fælles styresystem, der ligesom hos Microsoft kan køre på tværs af hardwareplatforme. Googles programmører har arbejdet på det nye styresystem i to år, og vi kan forvente at se de tidligste demoudgaver i begyndelsen af 2016.

Med et nyt styresystem om bord, skal chromebooks have et nyt navn. Hvad det bliver, er indtil videre en hemmelighed. Droidbook måske?

Kilde: Gizmodo

Artikelfoto: Fotomontage

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend