TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Google giver ChromeOS kniven

Det Chrome-baserede styresystem, som vi kender fra de billige Chromebook-bærbare, skal i 2017 erstattes af Android.

Microsoft har med Windows 10 skrevet historie. Nu kan man nemlig bruge samme styresystem på alle sine enheder – fra smartphone over tablets til bærbar pc’er.

Nu følger Google efter, og gør præcis det samme. Der sker ved at udfase ChromeOS, som bruges på de billige og populære chromebook-computere, og erstatte det med en variant af Android.

I følge Wall Street Journal vil Google i 2017 præsentere et fælles styresystem, der ligesom hos Microsoft kan køre på tværs af hardwareplatforme. Googles programmører har arbejdet på det nye styresystem i to år, og vi kan forvente at se de tidligste demoudgaver i begyndelsen af 2016.

Med et nyt styresystem om bord, skal chromebooks have et nyt navn. Hvad det bliver, er indtil videre en hemmelighed. Droidbook måske?

Kilde: Gizmodo

Artikelfoto: Fotomontage

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.