Nyhed

Google forhandler med Samsung om Bixby og Galaxy Store

Der skal skrues ned for Samsungs egne tjenester og op for Googles på Samsung-mobiler, for Samsung mangler penge.
forfatter

Google og Samsung forhandler tilsyneladende om en aftale, der skal gøre Googles tjenester mere fremtrædende på Samsungs telefoner. Det skriver danske Meremobil.dk, som citerer The Verge.

Ifølge mediet ønsker Google, at firmaets egne tjenester skal fremtræde langt mere tydeligt på Samsungs mobiler end Samsungs alternativer som Bixby og Galaxy Store.

Og det er da heller ikke helt forkert, at Samsung i høj grad promoverer sine egne tjenester på firmaets populære smartphones, hvoraf flere f.eks. har en dedikeret såkaldt Bixby-knap placeret på siden for at promovere Samsungs digitale assistent.

Bixby-knappen blev dog fjernet fra den seneste Galaxy S20-serie.

Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hver sit økosystem til det smarte hjem. Her får du et overblik.

Ifølge det internationale erhvervsmedie Bloomberg er det bl.a. dårlig økonomi, som har fået Samsung til forhandlingsbordet sammen med Google.

På grund af Covid-19 har Samsung ifølge analyseinstituttet IDC blot solgt 58 millioner smartphones i årets første kvartal. Det er en voldsom tilbagegang på 18,9 procent i forhold til samme periode sidste år.

De økonomiske udfordringer har fået Samsung til at kigge sig omkring efter andre indtægtskilder, og skulle en aftale som den ovennævnte komme i stand mellem Samsung og Google, er der ingen tvivl om, at Google ville skulle betale Samsung fyrsteligt, hvis f.eks. den dedikerede Bixby-knap i fremtiden skulle blive knyttet til Google Assistant.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.