Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gør smartphones os mere sociale?

Hver tredje vil hellere undvære partneren end sin smartphone. Alligevel mener to ud af tre, at mobilen gør dem mere sociale.

Skrevet af / 17/06/2015 - 13:02
Gør smartphones os mere sociale?

Mobiltelefonen gør det let at holde kontakten med venner og familie. Men ikke når vi er sammen med dem. For så kan den i stedet være en hindring.

En undersøgelse, som er udført af analysebureauet Cint på vegne af Samsung, viser, at næsten hver tredje dansker (29%) hellere ville undvære intimkontakt med partneren i tre måneder frem for at være adskilt fra sin smartphone.

Og det med at undvære tæt kontakt med partneren kunne sagtens blive aktuelt. 30 procent af mændene og 20 procent af kvinderne mener nemlig ikke, at der er noget forkert i at hive telefonen frem under en date.

Alt i alt gode tal, hvis man sælger mobiler, og dårlige, hvis man man handler med vielsesringe!

Imens mændende lettere griber til telefonen på tidspunkter, hvor de burde holde interessen på deres omgivelser, er de dog alligevel mindre bundet til den. Således ville tre ud af fire kvinder gå i panik, hvis de mistede telefonen, imens kun 59% af mændene ville gå op i limningen i den anledning.

En af de største grunde til, at par glider fra hinanden, er manglende kontakt. Her er en smartphone jo et oplagt værktøj til at vise sin kæreste, at man tænker på ham eller hende. Når man så mødes med sin partner, er det til gengæld vigtigt, at huske at lægge telefonen væk,” forklarer Psykolog og parterapeut Sanne Linke Møller.

Af andre tal fra undersøgelsen kan vi nævne:

  • Halvdelen (50 %) af danskerne tjekker deres telefon to gange i timen eller mere.
  • 30 % af unge mellem 16 og 24 år tjekker deres telefoner mere end seks gange i timen
  • 32 % af kvinderne og 25 % af mændene hellere vil undvære intimkontakt end deres smartphone i en periode på tre måneder.
  • Alligevel mener 66 % af danskerne, at deres smartphone gør dem mere sociale.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top