TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Genial trådløs router

Køb den nye Airport Express, hvis du ønsker at streame musik i huset. Den er såre enkel at bruge og koster ikke særligt meget.

forfatter
Publiceret 13/06/2012 - 12:00

Apples lille Airport Express er for nylig blevet opdateret. Den lille trådløse basestation, som vi altid har sværget til, har flere funktioner og ny formfaktor. Routeren, som tidligere sad på et stik, er nu byttet ud med et Apple TV lignende design, kun i hvid.

Med denne kan du streame musik med AirPlay til basestationen, som du kobler til anlægget. Så har du trådløs musik uden nogen problemer. Så længe du har en iPhone, iPod touch eller iPad, kan du streame god musik uden at tilslutte en eneste ledning.Den nye Airport Express har fået 802.11n wi-fi overførsel, som støtter større hastigheder i det trådløse netværk (2,4 og 5GHz). Den har også fået printerdeling via USB-udgangen (nej, der er ingen indgang også) og en WAN og en LAN-port, til kablet netværk, hvis man har brug for det.

Sidst, men ikke mindst, har den en 3,5 mm minijackudgang, som støtter optisk digitalt signal og giver dig både elektrisk og digital lyd ud fra Expressen til anlægget.

Til 749 kroner er det en super enkel og ikke mindst billig måde at skaffe sig trådløs lyd på.

Man kan koble en Airport Express til alt, som har en lydindgang, for eksempel et par små Audio Pro skrivebordshøjttalere, Elacs fine AM150 monitorhøjttalere,eller kort godt anlægget i stuen.

Så er det bare at streame fra Spotity, spillelisterne i iTunes eller musikbiblioteket på iPhonen. Med den gratis app Airport Utility kan man sætte en Airport Express op på få minutter og efterfølgende bare spille musik, når man ønsker det, uden nogen yderligere konfigurering.

Ret genialt.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
God startmodel Et smart-ur til børn, som også er en mobiltelefon. Skræddersyet til at passe til både børnenes og forældrenes behov.
Apple lancerer ny streaming-tjeneste Den nye tjeneste har fokus på klassisk musik.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ét.
3D er tilbage! Selvom kalenderen viser 2023 og ikke 2010, forsøger kinesiske ZTE sig med en ny tablet med brillefri 3D-skærm.
Løbere får nu Amoled-teknologi Forerunner 265 og Forerunner 965 sportsurene - de nyeste modeller i Forerunner-serien - er designet af løbere, til løbere. Og nu ser det ud til, at løberne er sultne efter Amoled-teknologi.
Følg Lyd & Billede