Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Galaxy Watch vil kunne advare dig om hjerteproblemer

Det amerikanske sundhedsagentur har godkendt Samsung Galaxy Watch til tjek af uregelmæssig hjerterytme.

Skrevet af / 13/05/2023 - 22:11
Galaxy Watch vil kunne advare dig om hjerteproblemer

Smart-ure er gået fra at være et redskab til træning til at blive vigtige for at holde styr på sundheden. De kan advare om helbredstilstande, som ellers ikke ville være blevet bemærket, før de var blevet rigtig alvorlige. Et sådant område er at holde styr på hjertet. Nu har den amerikanske FDA (Food and Drug Administration) godkendt endnu en sådan funktion i Samsung Galaxy Watch.

En af de funktioner, uret allerede har, er at holde styr på pulsen og advare dig, hvis du har en unormal høj eller lav puls. Men nu vil det smarte ur også forebyggende kunne tjekke, om hjertet slår regelmæssigt eller uregelmæssigt. Hvis uret registrerer en uregelmæssig hjerterytme flere målinger i træk, modtager brugeren en advarsel om, at de kan have atrieflimren (AFib) – også kaldet forkammerflimmer.

Du bliver herefter bedt om at bruge urets værktøjer til at udføre et forenklet EKG, som måler elektrisk aktivitet i hjertet og hjerterytmen. Hvis selv den måling viser, at noget er unormalt, bør du kontakte din læge for at få et ordentligt helbredstjek.

This is yet another example of how Samsung prioritizes proactive safety solutions and enables users to receive a more holistic understanding of their cardiovascular and overall health”, siger Hon Pak, Vice President and Head of the Digital Health Team, MX Business at Samsung Electronics

Funktionen vil være en del af One UI 5-softwaren, som kommer senere på året.

For at funktionen kan indføres i Europa, skal den også være godkendt af EU’s sundhedsmyndighed. Men hvis vi tager Apple Watch som eksempel, så kom den godkendelse relativt hurtigt, så snart FDA havde givet grønt lys.

Læs også:

Samsung Watch One UI 5 bedre til sundhed og søvn

Nu viser Samsung, hvad vi kan forvente af den kommende opdatering til deres Watch-software.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Apples Min fotostream nedlægges

Mobil med basale funktioner er målrettet skærmtrætte unge

Airtags til Android

Indbygget dashcam i Pixel?

Nye hjælpemidler til jagt fra Garmin

Bedre hjerteovervågning med Galaxy Watch

Scroll to Top