TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Fri EU-roaming forlænget til 2032

Den europæiske roamingaftale, som sikrer, at du frit kan bruge telefoni og data på din mobil i hele EU, er blevet forlænget.

forfatter
Publiceret 10/12/2021 - 08:45

Siden 2017 har det ikke været forbundet med ekstra omkostninger at bruge sin danske mobiltelefon i andre EU-lande.

Tidligere kunne den slags ellers hurtigt blive en dyr fornøjelse, for mange teleselskaber krævede rask væk f.eks. 100 kroner per MB data, så snart man var taget syd for grænsen.

Men i 2017 vedtog Europa-Parlamentet ny lovgivning, der simpelthen forbød mobiloperatørerne at opkræve ekstra gebyrer, når man bruger sin mobiltelefon i et andet EU-land, de såkaldte roamingtakster. Lige siden har dette været gældende både for mobilopkald, sms og mobilt internet. Men aftalen var midlertidig og ville være udløbet d. 30. juni 2022.

Nu er Europa-Parlamentet og medlemsstaterne imidlertid blevet enige om at forlænge aftalen, fremgår af en pressemeddelelse fra Det Europæiske Råd.

Læs også Apple, Google og Microsoft samarbejder om 6G Er 5G allerede fortid? I hvert fald er udviklingen af 6G allerede begyndt. Huawei er ude i kulden.

Aftalen, som nu gælder frem til 2032, er blevet forhandlet på plads af Slovenien, som i øjeblikket har formandskabet for EU.

Bostjan Koritnik, Sloveniens minister for offentlig administration, kalder gratis roaming en af det digitale indre markeds store succeshistorier.

“Aftalen har gjort kommunikation nemmere og billigere, når folk rejser i Europa,” siger han i den førnævnte pressemeddelelse.

Aftalen gælder for alle 27 medlemslande samt for Island, Liechtenstein og Norge.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Video: Nothing phone (1) afsløret ugevis før lancering Hands-on video viser innovativ ny brugerflade.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Eksklusivt fra Huawei For nylig skrev vi, at der var en ny generation af smart-produkter fra Huawei på vej. Nu er ventetiden ovre for et af dem – Watch GT3 Pro kan købes nu.
Der kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere udgaver af Samsungs folkemobil.
Sådan ser den ud! [OPDATERET] Måske for at undgå læk har Nothing selv "lækket" billede af firmaets kommende smartphone.
5G-mobil til under 2.000 kroner Motorola lancerer endnu en lavprismobil med 5G.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend